Nyt voit vastaanottaa Ruokaviraston hygieniapasseista lähettämät laskut Suomi.fi-verkkopalvelussa

5. marraskuuta 2020

Voit valita, miten Ruokaviraston laskut toimitetaan sinulle: paperilaskuina tai sähköisesti. Kyse on laskuista, joissa testaajaa laskutetaan Kysymyspankki-tietojärjestelmän kautta tilatuista hygieniapasseista 6,00 EUR/kpl. Voit valita vain yhden toimitustavan.

Laskut toimitetaan paperilaskuina laskutusosoitteeseen

 • Ruokavirasto toimittaa laskun paperilaskuna laskutusosoitteeseen, jonka olet ilmoittanut Kysymyspankki-tietojärjestelmään.
 • Tämä ei vaadi sinulta mitään toimenpiteitä.

TAI

Laskut toimitetaan sähköisenä Suomi.fi palveluun

Olemme ottaneet käyttöön Suomi.fi-viestit palvelun. Palvelun avulla lähetämme viestin saapuneesta laskusta sähköisesti suoraan Suomi.fi-verkkopalvelun viestilaatikkoon. Viestit ovat saatavillasi ajasta ja paikasta riippumatta turvallisesti kaikilla päätelaitteilla. Suomi.fi-verkkopalvelua ylläpitää Digi- ja väestötietovirasto. Palvelua voi käyttää myös Suomi.fi-mobiilisovelluksella.

Ota Suomi.fi-viestit palvelun käyttöösi

 • Kirjaudu Suomi.fi-verkkopalveluun pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla (henkilö- tai organisaatiokortti, sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikortti) osoitteessa www.suomi.fi/
 • Siirry kohtaan ”Viestit” sivun yläreunasta löytyvän valikon kautta. Anna suostumus viestien vastaanottamiseen sähköisesti, ja kirjaa palveluun sähköpostiosoite, johon haluat saada tiedon viestin saapumisesta. Jos olet aiemmin käyttänyt Kansalaisen asiointitiliä, sinulta ei pyydetä suostumusta uudelleen.
 • Halutessasi voit keskeyttää sähköisten viestien vastaanottamisen, jolloin saat laskut paperipostitse.

Tarvitsetko apua? Kansalaisneuvonta auttaa.

Saapuneet laskut

 • Suomi.fi-viestit palvelu lähettää sinulle automaattisesti sähköpostiviestin, jossa on ilmoitus palveluun saapuneesta laskusta.
 • Kirjaudu Suomi.fi-viestit palveluusi, josta löydät sinulle saapuneen laskun.  
 • Huolehdit ja vastaat laskuista.

Huom! 

 • Huolehdi, että sähköpostiosoitteesi on oikein Suomi.fi-viestit palvelussa!
 • Vaikka laskut tulisivat sähköisenä Suomi.fi-viestit palvelun kautta, tulee sinun siitäkin huolimatta huolehtia, että laskutusosoitetieto on oikea ja ilmoittaa sen muutokset Kysymyspankissa. Työnantajasi tai laskuistasi huolehtivat tahot eivät voi ilmoittaa muuttuneista laskutusosoitetiedoista puolestasi Ruokavirastoon.
 • Jos et ole ottanut käyttöön Suomi.fi-palvelua, toimitetaan laskut automaattisesti paperilaskuina Kysymyspankkiin ilmoittamaasi laskutusosoitteeseen.

Lisätietoa laskutuksesta löydät Ruokaviraston ohjeesta hygieniapassitestaajan toiminnasta (sähköistä laskutusta koskeva teksti päivitetään ohjeeseen seuraavan ohjepäivityksen yhteydessä) tai ottamalla yhteyttä Ruokavirastoon Kysymyspankin YHTEYDENPITO – Ilmoitukset kautta.