Lidl Suomi Ky on ilmoittanut kahdessa jauhelihaerässä todetusta alustavasta salmonellatuloksesta. Havainto salmonellasta tehtiin Bergmann Naudan jauheliha 10% -tuote-erissä, joiden viimeiset käyttöpäivät olivat 12.2.2019 ja 14.2.2019. Tuote-erien erätunnukset ovat 1905520 ja 1906120. Tuotteen pakkauskoko on 1 kg. Tuotteessa olevan lihan alkuperämaa on Saksa ja tuote on pakattu Tanskassa.
Tuotetta on ollut markkinoilla Lidlin Suomen myymälöissä 8.2.2019–14.2.2019. Tuotteen viimeinen käyttöajankohta on jo mennyt, minkä vuoksi tuotetta ei oletettavasti ole enää kuluttajien hallussa, ellei tuotetta ole pakastettu. Lidl Suomi Ky pyytää asiakkaita, jotka ovat pakastaneet tuotteen, palauttamaan sen Lidlin myymälään. Asiasta lisää Lidlin tiedotteessa.
Salmonella-bakteeri voi aiheuttaa ihmiselle salmonelloosi-taudin, mikäli bakteerilla saastunutta tuotetta ei ole kypsennetty kunnolla ennen syömistä tai jos bakteeria päätyy käsittelypintojen tai välineiden kautta kuumentamatta syötäviin tuotteisiin.
Lisätietoja asiakkaille: Lidl Suomi, asiakaspalvelu, p. 0800-0-5435 tai asiakaspalvelu@lidl.fi
Lisätietoja medialle: Lidl Suomi, viestintä, media@lidl.fi tai p. 09 2345 6400
Asiaa hoitavat Ruokavirastossa ylitarkastajat Enni Tuutti, p. 050 373 2074 ja Mika Varjonen, p. 050 386 8416 etunimi.sukunimi@ruokavirasto.fi. Kuva: Lidl Suomi Ky