Pakastitko jauhelihaa? Lidl tiedottaa salmonellahavainnosta

23. tammikuuta 2019

Lidl Suomi Ky on ilmoittanut yhdessä jauhelihaerässä todetusta salmonellalöydöstä. Havainto salmonellasta tehtiin Bergmann Naudan jauheliha 10 % -tuote-erässä, jonka viimeinen käyttöpäivä oli 15.1.2019 ja erätunnus 1901520. Tuotteen pakkauskoko on 1 kg. Tuote on alkuperältään saksalaista.

Tuotetta on ollut markkinoilla Lidlin Suomen myymälöissä 10.1.2019 - 15.1.2019. Tuotteen viimeinen käyttöajankohta on jo mennyt, minkä vuoksi tuotetta ei oletettavasti ole enää kuluttajien hallussa, ellei tuotetta ole pakastettu. Lidl Suomi Ky pyytää asiakkaita, jotka ovat pakastaneet tuotteen, palauttamaan sen Lidlin myymälään. Asiasta lisää Lidlin tiedotteessa: http://news.cision.com/fi/lidl-suomi/r/takaisinveto--lidl-kehottaa-jauhelihaa-pakastaneita-tarkistamaan-paivayksen,c2724057

Salmonella-bakteeri voi aiheuttaa ihmiselle salmonelloosi-taudin, mikäli bakteerilla saastunutta tuotetta ei ole kypsennetty kunnolla ennen syömistä tai jos bakteeria päätyy käsittelypintojen tai välineiden kautta kuumentamatta syötäviin tuotteisiin.

Lisätietoja asiakkaille: Lidl Suomi, asiakaspalvelu, p. 0800-0-5435 tai asiakaspalvelu@lidl.fi

Lisätietoja medialle: Lidl Suomi, viestintä, media@lidl.fi tai p. 09 2345 6400

Asiaa hoitavat Ruokavirastossa ylitarkastajat Enni Tuutti, p. 050 373 2074 ja

Mika Varjonen, p. 050 386 8416 etunimi.sukunimi@ruokavirasto.fi.

Bergmann-Naudan-jauheliha.png

 

(Kuva: Lidl Suomi Ky)