Tilan oman kylvösiemenen tarkastus

Tilan oman kylvösiemenen tarkastus

Tilan oman siemenen (TOS) laadun voit tarkistuttaa Ruokaviraston siemenlaboratoriossa Loimaalla tilaustutkimuksena. Laboratoriollamme on kansainvälisen siemenjärjestö ISTA:n akkreditointi. 

Tutkimustarjontamme TOS-siemenille:

Viljan siemenille tarjoamme myös tutkimuspaketteja, jotka tunnetaan nimillä IPE, ITE, IKE ja RAIMU. Tutkimuspaketit ovat edullisempia kuin tutkimukset erikseen tilattuina. Tutkimuspakettien sisältö selviää parhaiten hinnastosta. Kaikki paketit soveltuvat myös luomusiemenen tutkimuksiin, koska peittaamme näytteen pyydettäessä myös luomutuotannossa sallitulla peittausaineella. 

Laboratoriotutkimukset ovat maksullisia, hinnasto (pdf).

Ota siemenerästä edustava näyte. Sopiva näytekoko on viljoilla sekä muilla isosiemenisillä lajeilla noin 500 grammaa ja piensiemenisillä lajeilla noin 200 grammaa. Pakkaa näyte pussiin tai rasiaan. Täytä tilan oman siemenen tilaustutkimuslomake (pdf). Tuo tai lähetä postitse lomake ja näyte osoitteeseen: 

Ruokavirasto
Tampereentie 51 
32200 Loimaa

Lähettäessäsi näytteen valitse kotimaan paketti postiin toimitettuna, sinun ei tarvitse maksaa ovelle-lisäpalvelua. Älä myöskään valitse toimitusta pakettiautomaattiin tai Ärräpakettia. 

Aloitamme tutkimukset mahdollisimman pian, kun näyte on saapunut laboratorioon. Esimerkiksi itävyystutkimuksissa 98 prosenttia aloitetaan viimeistään neljän päivän kuluttua näytteen saapumisesta, mutta usein saamme näytteen itämään jo saapumispäivänä.

Tutkimustodistuksen analyysituloksista saat postitse tai halutessasi sähköpostitse. Lasku postitetaan erikseen.

 

Yhteystiedot:

  • sähköposti: siemenlaboratorio@ruokavirasto.fi
  • puhelin: 050 405 8524 (laboratorioinsinööri Anu Laakso)

Näytteenotto omasta sadosta -videosta voit poimia vinkkejä edustavaan näytteenottoon.

Voit katsoa videon myös Youtubesta

Itävyysnäytteen arviointia -videosta näet, miten viljojen itävyyttä tutkitaan.

Voit katsoa videon myös Youtubesta.

Sivu on viimeksi päivitetty 14.11.2022