Ajankohtaista laboratoriorintamalla 5.-6.-10.2021
Ohjelma 2021 (pdf)
5.10.2021
Ajankohtaiset laboratorioita koskevat säädösmuutokset, Taija Rissanen
Eläintautilainsäädännön muutos ja eläintautien luokittelu, Tanja Lähteinen
Havaintoja säteilyvaaratilanteen valmiusharjoituksesta, Jyri Valmu
FINASin ajankohtaista, Katriina Luoma
Lannoitevalmisteiden vaatimustenmukaisuuden arviointi ja hakeminen ilmoitetuksi laitokseksi, Merja Torniainen
Ajankohtaisia tutkimushankkeita: gluteenittomat elintarvikkeet, Helena Pastell
Päivitetyt ohjeet: toiminta elintarvikevälitteisissä terveysvaaratilanteissa ja elintarvikkeiden mikrobiologiset vaatimukset, Elina Leinonen ja Riina Tolvanen
6.10.2021
Ajankohtaista Ruokaviraston mikrobiologian vertailulaboratoriosta, Maija Summa
Opas mikrobiologian mittausepävarmuuden laskemisesta, Katriina Luoma
Workshop 1, elintarvikematriisin alakategoriat ja verifiointi, Katriina Luoma ja Saija Hallanvuo
Workshop 2, päätössääntö, Arto Mustonen
Workshop 2, päätössääntö, Kaisa Jalkanen
Workshop 2, päätössääntö, Tero Kravtsov
Workshop 3, aistinvaraisen arvioinnin perusteita, Tiina Ritvanen
Talousveden näytteenottosuunnitelma Vatissa, Ari Markkanen
Vedenkäyttäjille tiedottaminen ja ja kansalliset tietokokonaisuudet, Mirjam Orvomaa
Legionellat kiinteistöjen vesijärjestelmissä, Marjo Niittynen
Somaattiset kolifaagit vesilaitosten raakavesissä, Tarja Pitkänen