Koulutus

Ruokaviraston vertailulaboratorion järjestämästä koulutuksesta tiedotetaan vertailulaboratorion uutisissivuilla ja uutiskirjeessä. Kaikki Ruokaviraston koulutukset ja niiden ilmoittautumislinkit näkyvät Tapahtumat ja koulutukset -sivulla.

Ajankohtaista laboratoriorintamalla

Ruokavirasto järjestää vuosittain yhdessä Finasin ja Valviran kanssa tapahtuman "Ajankohtaista laboratoriorintamalla", jossa käsitellään ajankohtaisia asioita liittyen elintarvikkeiden, vesien, asumisterveyden, rehujen, lannoitteiden, sivutuotteiden ja eläintautien viranomais- ja omavalvontatutkimuksiin, niissä käytettäviin menetelmiin, laboratorioiden hyväksyntämenettelyyn ja valvontaan. Koulutus on tarkoitettu Ruokaviraston hyväksymille laboratorioille, ympäristöterveydenhuollon valvontaviranomaisille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuus on maksuton. Ajatuksia ja ideoita esimerkiksi tapahtuman aiheisiin liittyen voi lähettää osoitteeseen laboratoriot@ruokavirasto.fi.

Trikiinitutkimuskurssit

Ruokavirasto järjestää laboratoriohenkilöstölle vuosittain koulutusta trikiinitutkimusten suorittamisesta. Kursseista ilmoitetaan verkkosivuilla ja suoraan hyväksytyille laboratorioille. Tarkempia tietoja seuraavista kursseista voi kysyä antti.oksanen@ruokavirasto.fi ja petra.heikkinen@ruokavirasto.fi.

Aikaisempia koulutuksia

Koulutuspäivä 18.3.2019: Mikrobiologisten menetelmien mittausepävarmuus