logo - Livsmedelsverket
Tjänster
  • Första sidan
  • Företag
  • Livsmedelsbranschen
  • Gemensamma krav för livsmedelsbranschen
  • Livsmedelslagstiftning

Livsmedelslagstiftning

  • Livsmedelslag (297/2021)
  • Jord- och skogsbruksministeriets förordning om livsmedelstillsyn (315/2021)
    • Köttbesiktning
  • Jord- och skogsbruksministeriets förordning om livsmedelshygien (318/2021)
    • Allmänna krav som gäller konstruktioner och verksamhet i livsmedelslokaler
    • Allmänna anpassningar som gäller konstruktioner i slakterier, renslakterier och vilthanteringsanläggningar
  • Jord och skogsbruksministeriets förordningom zoonoser (316/2021)
    • Salmonellaövervakning
    • kontroll av broilrar med avseende på campylobacter
    • STEC-övervakningsundersökningar
    • Nationella TSE-bestämmelser
  • Statsrådets förordning om behörighets- och språkkrav för personer som utför myndighetstillsyn över livsmedel av animaliskt ursprung (312/2021) 
  • Livsmedelsverkets föreskrift om livsmedelstillsynens tillsynsuppgifter 12/2021 (pdf)
    • Motiveringspromemoria (pdf)

  • Livsmedelsverkets föreskrift om skyldigheten att göra anmälan om animaliska livsmedel som förts in från Europeiska unionens medlemsstater till Finland 2456/00.00.01.02.00/2021
Sidan har senast uppdaterats 8.11.2021

Gemensamma krav för livsmedelsbranschen

  • Egenkontroll
  • Livsmedelslagstiftning
  • Flexibilitet i livsmedelslagstiftningen
  • Livsmedelshygien
  • Nationella kvalitetssystem
  • Svinnmat
  • Tillsyn
  • Vanliga frågor om coronaviruset COVID-19 -till företag inom livsmedelsbranschen
  • Verksamhet i misstanke om matförgiftning
  • Beredskap inför strålrisksituationer
  • Beredskap inför afrikansk svinpest

Livsmedelsverket

PB 100
00027 LIVSMEDELSVERKET

Kontaktuppgifter
Ge respons
Dataskydd
Tillgänglighetsutlåtande
Information om webbplatsen

Cookie inställningar

 


Växel +358 29 530 0400
kirjaamo@ruokavirasto.fi