Ytterligare information om inledande av restaurangverksamheten
På denna webbplats har vi samlat länkar till den ytterligare information som nämnts på webbkursen och guiden för grundande av en restaurang. Observera att all ytterligare information tyvärr inte är tillgänglig i alla språkversioner.
Grundande
- Restaurant business ABC - guideline for establishing a cafe or restaurant (NewCo YritysHelsinki) (på engelska)
- Grundande av restaurang eller cafe - anvisning om byggsätt (Helsingfors stad Byggnadstillsynen)
- Alkoholärenden i restaurangverksamheten -anvisning (Valvira)
- Servering av alkoholdrycker -anvisning (Valvira)
- Servering av alkoholdrycker (FöretagsFinland)
- Försäljning av tobak (Valvira)
- Ansökan om detaljhandelstillstånd för försäljning av tobaksprodukter och nikotinvätskor (FöretagsFinland)
- Hotellien ja ravintoloiden turvallisuusvaatimukset (Suomen Hotelli- ja Ravintolaliitto SHR ry) (endast på finska)
- Hygienpass och Listan av hygienpasstestare (Livsmedelsverket)
- Oiva -offentliggörande av livsmedelstillsynsinformationen (Oivahymy)
- Kontaktuppgifter för kommunens livsmedelstillsyn
- Finnish Hospitality Association MaRa Ry (på engelska)
- Helsingfors stads Miljöcentral: Egenkontroll, Modeller för egenkontroll
Lokaler
- Exempel på livsmedel som skall hållas isär
- Förvaringstemperatur av livsmedel (endast på finska)
Verksamhet
- Kontaktuppgifter till Närings-, trafik- och miljöcentralen
- Ekoproduktion (Livsmedelsverket)
- Registrering för hållning av bin (Livsmedelsverket)
- Nya livsmedel (Livsmedelsverket)
- Införsel av livsmedel från EU-länder (Livsmedelsverket)
- Införsel av livsmedel från länder utanför EU (Livsmedelsverket)
- Försäljning av fjäderfäkött och hardjurskött (Livsmedelsverket) (endast på finska)
- Obesiktat kött från frilevalde vilt (Livsmedelsverket)
- Handbok om livsmedelsinformation (Livsmedelsverket)
Personal
- Hygienpass och Listan av kompetenstestare (Livsmedelsverket)
- Hantering av lättfördärvliga oförpackade livsmedel (Livsmedelsverket)
Plan för egenkontroll
- Kontaktuppgifter för kommunens livsmedelstillsyn
- Finnish Hospitality Association MaRa Ry (på engelska)
- Helsingfors stads Miljöcentral: Egenkontroll, Modeller för egenkontroll
- Tillbakadragange (Livsmedelverket)
Allmännt