Oiva-anvisningarna är avsedda för de kommunala livsmedelstillsynsmyndigheterna. Anvisningarna tjänar som hjälp till tillsynsutövarna vid fastställning av vitsorden inom Oiva. Företagen kan använda anvisningarna som hjälp i sin verksamhet.
Oiva-anvisningarna delas i två knippen:
- anvisningar för registrerad livsmedelsverksamhet till vilka hör försäljning, servering, och industriell tillverkningen (spannmål, grönsaker, frukt, bär, drycker, färdigmat, kosttillskott) samt transport och lagring.
- godkända livsmedelslokaler, till vilka hör anläggningar som hanterar mjölk, kött, fisk o och ägg.
Innehållsförtecking - Oiva bedömningsanvisningarna för registrerad livsmedelsverksamhet (pdf)
Innehållsförtecking finns också i underkapiteler av Oiva-anvisningar.
Innehållsförteckning - Oiva bedömningsanvisningarna för godkända livsmedelslokaler (pdf)
Innehållsförtecking finns också i underkapiteler av Oiva-anvisningar.
Registrerad livsmedelsverksamhet: BILAGA 1 till Oiva-anvisningen 6.2 Kylförvaringen av livsmedel (pdf)
Innehållet finns också i kapitelet 06 Kontrollen av livsmedlens temperaturer.
Registrerad livsmedelsverksamhet: BILAGA 2, Anvisningar om bedömningen inom Oiva - Temperaturkraven till anvisningarna 7- Försäljningen och serveringen (pdf)
Innehållet finns också i kapitelet 07 Försäljningen och serveringen.