Allergenfara i granola

17. oktober 2018

Lantmännen Cerealia AB har meddelat att man återkallat från handeln ett parti Simply Great granola med blåbär, dadel och kardemumma. Förpackningsstorleken är 475 g och partiet som ska återkallas är "Bäst före 2.6.2019." Produkten har saluhållits i några veckor i K- och S-gruppens butiker. Återkallelsen från butikerna är redan gjord.

På grund av ett fel som skett i samband med tillverkningen och förpackningen av produkten innehåller förpackningen en annan granolaprodukt är vad som sägs i märkningarna på förpackningen. Den innehåller också mandel, men det har inte märkts ut på förpackningen. Produkten kan orsaka en allergisk reaktion hos konsumenter som är allergiska mot mandel.

Tillverkaren ger följande råd till konsumenterna:

Konsumenter som köpt av produkten och som vill göra en reklamation kan meddela det till adressen kuluttajapalvelu@lantmannen.com. Produkten kan också reklameras till den butik, där den inköpts.

Mer information ger:

Konsumentkontakt, Lantmännen Cerealia
Tfn 0800-94214 (måndag–fredag klo 10.00–12.30)
E-post: kuluttajapalvelu@lantmannen.com

På Livsmedelssäkerhetsverket Evira sköts saken av överinspektör Mika Varjonen, tfn 050 38 68 416, förnamn.efternamn@evira.fi

Bild på produkten

Lantmännen granola.

(Foto: Lantmännen Cerealia AB)