Konserv med hummersoppa återkallas

15. oktober 2020

I en hummersoppa som danska Amanda Seafood A/S tillverkat har enligt tillverkaren skett ett fel som förutsätter återkallelse. I produktionen har av misstag ingått ett stadium då produktens temperatur inte varit tillräckligt hög. Av den orsaken uppfyller produkten inte de säkerhetskrav som ställts på livsmedel och därför ombes att man slutar använda produkten.

Produkten som återkallas är Hummersoppa 375 g under varumärket Bornholms. Återkallelsen gäller enbart ett parti med bäst före datummärkningen 3.4.2023 som producerats under tidsintervallen klockan 14.32-16.37. Produkten har släppts ut på marknaden i Finland av Frisch Haus Finland Oy i Helsingfors.

Detta parti har från och med 12.5.2020 levererats ut i handeln i Helsingfors och Esbo i K-gruppens Supermarket- och Citymarketbutiker, den nu redan nedlagda butiken Crab Cormer i Helsingfors, Kalamesta i Helsingfors, Kalatalo i Borgå, Degerby Deli i Sjundeå och Turun Citymarket i Kuppis.   

Marknadsföraren råder konsumenter som köpt av produkten att returnera den felaktiga produkten till inköpsstället. Datummärkningen och produktionstidpunkten ska framgå av förpackningen. Inköpet gottgörs.

Mer information: Frisch Haus Finland Oy, tfn 09 774 5020

På Livsmedelsverket sköts saken av överinspektör Mika Varjonen, tfn 050 386 8416, förnamn.efternamn@ruokavirasto.fi

Bild på produkten:

Hummersoppa 375 g under varumärket Bornholms.

 

Foto: Amanda Seafood A/S och Frisch Haus Finland Oy