Ruokaviraston tiedepäivä 14.11.2019 ohjelma

Aulassa posteriesittely ja Ruokaviraston tutkimustoiminnan esittelyä

Ohjelma

12-12.05 Tervetuloa, Tutkimusjohtaja Liisa Maunuksela
12.05-13.20 Turvallista ja terveellistä ruokaa, tutkimusprofessori Annamari Heikinheimo
Ovatko Suomen metsämarjat turvallisia vai pitääkö jo pelätä ekinokokkia? Antti Oksanen
Lisääkö lemmikkien raakaruoka infektiopainetta? Satu Hakola
Mistä on pienet sirkat tehty? Helena Pastell
Metyylielohopean suurin altistuslähde on kalat. Miten Ruokavirastossa analysoidaan metyylielohopea? Satu Mykkänen
BIKE-mallista työkaluksi: käyttöliittymä kemiallisen ja mikrobiologisen saannin arviointiin, Jukka Ranta

13.20 Vuoden tieteellisen julkaisun julistaminen, pääjohtaja Antti-Jussi Oikarinen

13.30-14 Kahvitauko ja posterisessio, valopiha
14-14.20 Vastuullinen tiedeviestintä, Kehittämispäällikkö Henriikka Mustajoki, Tieteellisten seurain valtuuskunta
14.20-14.30 Tutkimushankeviestinnän haasteita – Legionellabakteeri kierrätyslannoitteissa, Liisa Maunuksela

14.30-15.15 Mitä uutta virusrintamalla? Tutkimusprofessori Antti Oksanen
Vaarallinen luonto? – Perunavirusten yleisyys tuotantoympäristössä selville pieniä RNA-molekyylejä sekvensoimalla, Mikko Lehtonen
Vaarallinen luonto? – Kaniinien verenvuotokuumetauti (RHD), Tiina Nokireki
Kalojen haimakuoliotauti (IPN): eri viruskantojen taudinaiheuttamiskykyä tutkittu tartuntakokein, Anna Maria Eriksson-Kallio

15.15-16.00 Tuhoojien leviäminen ja riskit, tutkimusprofessori Marjukka Anttila
Miten suuri osa ihmisten EHEC-tartunnoista voi olla lähtöisin naudoista? Sirpa Heinikainen
Kuinka varmoja voimme olla siitä, ettei mäntyankeroista esiinny Suomessa? Salla Hannunen
Haittaeläimet suomalaisilla sika- ja lihanautatiloilla, Leena Seppä-Lassila

16.00 Tiedepäivän päätös