Näin toimit, kun saat selvityspyynnön

Selvityspyynnöt näkyvät Vipu-mobiilin etusivulla Tehtävät-osiossa. Avoimista tehtävistä näet, mitä lohkoa selvityspyyntö koskee.

Tarkista kasvulohkon tiedot ja varmista, oletko viljellyt lohkoa ehtojen mukaisesti eli tehnyt tarvittavat viljelytoimenpiteet.

Syksyn tärkeät päivämäärät

31.8. Onko kasvulohkolla niittovelvoite? Ota lohkosta kuva selvityspyynnön kuvatoiminnolla, anna tarvittaessa lisätietoja tehdyistä toimenpiteistä ja lähetä vastaus viimeistään 31.8.

2.10. Muuta tukihakemusta viimeistään nyt, jos viljelysuunnitelmasi muuttuivat.

2.10. Vastaa selvityspyyntöön lähettämällä aiemmin kasvukaudella ottamasi kuva Vipu-mobiilin galleriasta viimeistään nyt. 

Toimi näin: 

Jos olet viljellyt ehtojen mukaisesti, ota kuva

Toimi näin: Vastaa selvityspyyntöön valokuvalla niitosta, laidunnuksesta, muokkauksesta, kasvista tai sadonkorjuusta. Ota lohkosta kuva selvityspyynnön kuvatoiminnolla viimeistään 31.8., anna tarvittaessa lisätietoja tehdyistä toimenpiteistä ja lähetä vastaus.

Jos et ole vielä tehnyt ehtojen mukaisia toimenpiteitä, tee ne ensin ja vastaa sitten kuvalla. Tee toimenpide määräajassa. Ota sen jälkeen lohkosta kuva selvityspyynnön kuvatoiminnolla viimeistään 31.8. ja lähetä vastaus.

 

Jos otit kuvan jo aiemmin kasvukaudella, odota Vipu-mobiilin syyskuun päivitystä

1.9.2023 Vipu-mobiilissa alkaa noin kahden viikon tauko satelliittiseurannan selvityspyyntöihin vastaamisessa. Selvityspyyntöön voi vastata aiemmin kasvukaudella otetulla kuvalla viikosta 37 alkaen, kun uusi sovelluspäivitys on julkaistu. Aikaa aiemmin otetulla kuvalla vastaamiseen on 2.10. saakka.

Kuvan liittäminen tulee mahdolliseksi syyskuun alkupuolella julkaistavassa päivityksessä. Lisää selvityspyyntöön aiemmin otettu kuva Vipu-mobiilin galleriasta ja lähetä se vastauksena viimeistään 2.10..

Jos olet viljellyt eri tavoin kuin olet hakemuksessa ilmoittanut, muuta hakemustasi

Jos olet ilmoittanut peltotukien hakemuksessa eri kasvin kuin minkä olet kylvänyt, muuta hakemustasi Vipu-palvelussa viimeistään 2.10. siten, että kasvulohkon kasvi ja muut tiedot vastaavat tilannetta pellolla. Älä vastaa selvityspyyntöön.

Jos et ole viljellyt ehtojen mukaisesti etkä aio viljellä kasvukauden aikana, peru tuet Vipu-palvelussa viimeistään 2.10. Älä vastaa selvityspyyntöön.

Jos et pysty tekemään ehtojen mukaista toimenpidettä, ilmoita kuntaan ja vastaa Vipu-mobiilissa kuvalla. Ilmoita kuntaan ylivoimaisesta esteestä kirjallisesti 15 työpäivän kuluessa ja toimita todisteet. Vastaa selvityspyyntöön Vipu-mobiilissa kuvalla. Ylivoimaisen esteen hyväksyminen on aina tapauskohtaista. Lue lisää peltotukien hakuoppaasta.

Katosiko selvityspyyntö Vipu-mobiilista?

Satelliittiseuranta päivittyy useamman kerran viikossa. Jos uusien satelliittikuvien perusteella lohkon tilanne on kunnossa, selvityspyyntö poistuu Vipu-mobiilista automaattisesti.

Lisätietoa

Sivu on viimeksi päivitetty 30.8.2023