Uutisia yhteisöille

Uutisarkisto >>

  • 11. toukokuuta 2020

    Tervetuloa seuraamaan Skype-yhteydellä tutkimusseminaaria aiheesta zoonoottinen mikrobilääkeresistenssi 25.5. klo 15-16

    Ilmoittaudu tästä linkistä . Mikrobilääkeresistenssi on eräs suurimmista terveysuhkista. Bakteerit kehittyvät ajan mittaan vastustuskykyisiksi eli resistenteiksi infektiotautien hoidossa käytettäville…

    Tervetuloa seuraamaan Skype-yhteydellä tutkimusseminaaria aiheesta zoonoottinen mikrobilääkeresistenssi 25.5. klo 15-16
  • 24. huhtikuuta 2020

    Suomi.fi-valtuutus otetaan käyttöön Hyrrä-asiointipalvelussa

    Sähköisessä asioinnissa käytettävä Katso-valtuutus korvataan vaiheittain vuoden 2020 aikana Digi- ja väestötietoviraston Suomi.fi-valtuutuksella. Ruokaviraston Hyrrä-asiointipalvelussa…

    Suomi.fi-valtuutus otetaan käyttöön Hyrrä-asiointipalvelussa
  • 7. huhtikuuta 2020

    Koronaohjeistuksen päivitys vahvistaa tarkastusten turvallisuutta

    Ruokavirasto pyrkii edelleen varmistamaan kriittisten valvontojen tekemisen elintarvikeketjussa. Samalla virasto lisää turvallisuutta tarkastusten tekemisessä koronatilanteen aikana. Virasto on…

    Koronaohjeistuksen päivitys vahvistaa tarkastusten turvallisuutta
  • 2. huhtikuuta 2020

    Päätukihaku viljelijöille avautuu 27.4.2020 – tukimaksut jatkuvat normaalisti

    Ruokavirasto huolehtii tukien hakemisen ja maksamisen sujumisesta poikkeustilanteessa. Viljelijöiden päätukihaun valmistelu jatkuu suunnitellusti. Päätukihaku avautuu 27.4. ja päättyy 15.6.…

    Päätukihaku viljelijöille avautuu 27.4.2020 – tukimaksut jatkuvat normaalisti
  • 25. maaliskuuta 2020

    Tuet turvaavat kotimaisen ruoan riittävyyden ja kehittävät maaseudun palveluja

    Maatalouden ja maaseudun rahoitusta maksettiin Suomessa yhteensä noin kaksi miljardia euroa vuonna 2019. Ruokavirasto on julkaissut tiedot vuonna 2019 maksetuista EU-tuista verkkopalvelussaan. Viljelijätuilla turvataan kotimainen ruoantuotanto ja se, että Suomesta ei ruoka lopu…

    Tuet turvaavat kotimaisen ruoan riittävyyden ja kehittävät maaseudun palveluja
  • 19. maaliskuuta 2020

    Ruokavirasto ohjeistaa toimia ruokaketjun toiminnan varmistamiseksi

    Ruokavirasto rajoittaa ohjeistuksella tarkastusten ja valvontojen tekemistä koronavirus COVID-19-poikkeusoloissa. Ohjeistus koskee elintarviketurvallisuuden, eläinten terveyden ja hyvinvoinnin,…

    Ruokavirasto ohjeistaa toimia ruokaketjun toiminnan varmistamiseksi
  • 19. maaliskuuta 2020

    Koronavirustilanteen vaikutukset Ruokaviraston tehtäviin

    Olemme koonneet verkkosivustollemme ruokavirasto.fi/korona tehtäväkenttämme liittyvää tietoa koronaviruksesta ja sen aiheuttamien toimenpiteiden vaikutuksista. Sivustolta saat tietoa liittyen elintarvikkeiden käsittelyyn, elintarvikeyrityksessä toimimiseen, eläinten terveyteen ja tukiin.

    Koronavirustilanteen vaikutukset Ruokaviraston tehtäviin
  • 18. maaliskuuta 2020

    Tutkimus ilmastonmuutoksen vaikutuksesta tauteihin hyötyy eri alojen asiantuntemuksesta

    Naudan punatauti eli babesioosi on hyvä esimerkki tauteihin vaikuttavien tekijöiden moninaisuudesta. Yksittäisen tekijän, esimerkiksi ilmastonmuutoksen, vaikutuksen erottaminen vaatii asiantuntemusta…

    Tutkimus ilmastonmuutoksen vaikutuksesta tauteihin hyötyy eri alojen asiantuntemuksesta
  • 17. maaliskuuta 2020

    PERUTTU Tutkimusseminaari 17.3.2020: Zoonoottinen mikrobilääkeresistenssi

    Johtuen hallituksen antamista suosituksista koronaviruksen leviämisen suhteen, Ruokaviraston tutkimusseminaari 17.3.2020 Zoonoottinen mikrobilääkeresistenssi on valitettavasti peruttu. Tiedotamme…

    PERUTTU Tutkimusseminaari 17.3.2020: Zoonoottinen mikrobilääkeresistenssi
  • 13. maaliskuuta 2020

    Tutkimusseminaari 17.3.2020: Zoonoottinen mikrobilääkeresistenssi

    Johtuen hallituksen antamista suosituksista koronaviruksen leviämisen suhteen, Ruokaviraston tutkimusseminaaria voi seurata ainoastaan skypellä, johon linkki on 52289477@193.166.18.22. Tervetuloa ja…

    Tutkimusseminaari 17.3.2020: Zoonoottinen mikrobilääkeresistenssi