Uutisia yhteisöille

  • 19. joulukuuta 2019

    Antibioottiresistenssiä voi torjua lannan prosessoinnilla

    Tutkijat uskovat lannan prosessoinnin tuovan mahdollisuuksia myös antibioottiresistenssin torjuntaan. Tämä ilmenee Ruokaviraston, Luonnonvarakeskuksen (Luke) ja Suomen ympäristökeskuksen (SYKE)…

    Antibioottiresistenssiä voi torjua lannan prosessoinnilla
  • 11. joulukuuta 2019

    Ruokaketjun hankehaku avoinna 31.1.2020 saakka

    Järjestöt, yhdistykset, yritykset, muut yhteisöt ja korkeakoulut voivat hakea avustusta ruokaketjun kehittämishankkeisiin. Haku on avoinna 11.12.2019­­–31.1.2020. Ruokaketjun hankehaku pohjautuu…

    Ruokaketjun hankehaku avoinna 31.1.2020 saakka
  • 3. joulukuuta 2019

    Tutkimusseminaari 10.12.2019: Noroviruksen osoittaminen elintarvikkeista ja uudet leviämisreitit elintarvikkeisiin

    Erikoistutkija, ympäristöterveydenhuollon erikoiseläinlääkäri, ELT Maija Summa Ruokaviraston  virologian yksiköstä kertoo väitöskirjassaan esitetyistä tutkimustuloksista. Tutkimuksessa vertailtiin…

    Tutkimusseminaari 10.12.2019: Noroviruksen osoittaminen elintarvikkeista ja uudet leviämisreitit elintarvikkeisiin
  • 28. lokakuuta 2019

    Tervetuloa Ruokaviraston tiedepäivään 14.11.2019

    Ruokaviraston kaikille avoimessa tiedepäivässä on mahdollisuus tutustua kasvien, eläinten terveyden ja hyvinvoinnin sekä elintarviketurvallisuuden tieteelliseen tutkimukseen. Tuttuun tapaan esillä on…

    Tervetuloa Ruokaviraston tiedepäivään 14.11.2019
  • 25. lokakuuta 2019

    Paprikan lievä läikkävirus todettu Suomessa ensimmäisen kerran

    Paprikan lehdissä kirjavuutta, pieniä ja epämuodostuneita hedelmiä aiheuttava paprikan lievä läikkävirus (Pepper mild mottle virus, PMMoV) on ensi kertaa todettu Suomessa. Läikkävirusta ei ole EU:ssa…

    Paprikan lievä läikkävirus todettu Suomessa ensimmäisen kerran
  • 23. lokakuuta 2019

    Tutkimusseminaari 8.11.2019: Myco-DETECT -projekti: Modifioidut homemyrkyt ja niiden merkitys elintarviketurvallisuudelle

    Modifioituja hometoksiineja voi muodostua kasvien, eläinten ja mikro-organismien aineenvaihduntatuotteina, sekä elintarvikkeiden valmistusprosesseissa. Näiden yhdisteiden kemialliset ja toksikologiset…

    Tutkimusseminaari 8.11.2019: Myco-DETECT -projekti: Modifioidut homemyrkyt ja niiden merkitys elintarviketurvallisuudelle
  • 18. syyskuuta 2019

    Elintarviketurvallisuuden riskit ovat esillä EFSA-kokouksessa Helsingissä

    Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen EFSAn neuvoa antavassa foorumissa esitellään Ruokaviraston riskinarviointitoimintaa. Foorumin kokous keskustelee kattavasti EFSAn ajankohtaisasioista ja…

    Elintarviketurvallisuuden riskit ovat esillä EFSA-kokouksessa Helsingissä
  • 17. syyskuuta 2019

    Lämmin jääkaappi sallii listerian kasvaa

    Listeria-bakteerin ( Listeria monocytogenes ) aiheuttama listerioosi on yleisempi Suomessa kuin muualla maailmassa. Listerioosin sairastapausmäärät ovat ylipäätänsäkin olleet Suomessa kasvussa. Kasvun…

    Lämmin jääkaappi sallii listerian kasvaa
  • 16. syyskuuta 2019

    Suomi isännöi EFSAn neuvoa-antavan foorumin kokouksen

    Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA järjestää 18. - 19.9.2019 Helsingissä sen neuvoa-antavan foorumin kokouksen, jossa jäsenmaiden edustajat, Norjan ja Islannin valtuutetut sekä…

    Suomi isännöi EFSAn neuvoa-antavan foorumin kokouksen
  • 27. elokuuta 2019

    Tutkimusseminaari 10.9.2019: Ruokaviraston loistutkimukset

    Tutkimusprofessori Antti Oksanen Ruokaviraston villi- ja vesieläinpatologian jaostosta kertoo käynnissä olevista ja menneistä tutkimushankkeistaan. Tutkimusprofessori Oksasen erikoisaluetta ovat…

    Tutkimusseminaari 10.9.2019: Ruokaviraston loistutkimukset