Uutisia yhteisöille

  • 8. elokuuta 2019

    Väitöstilaisuus 16.8.2019: Human noroviruses: detection in food and new transmission routes

    Väitöstutkimuksessa vertailtiin erilaisia viruseristysmenetelmiä sekä kehitettiin helppo ja nopea eristysmenetelmä ihmisen noroviruksen osoittamiseksi elintarvikkeista. Lisäksi tutkimuksessa…

    Väitöstilaisuus 16.8.2019: Human noroviruses: detection in food and new transmission routes
  • 8. heinäkuuta 2019

    KRYPTO-hanke selvittää kryptosporidioosin lisääntymisen syitä

    Cryptosporidium -alkueläin aiheuttaa suolistotulehdusta, kryptosporidioosia, ihmisille ja eläimille. Vasikoiden C. parvum -ripuli on ollut Suomessa aiemmin harvinainen, mutta viime vuosikymmenenä…

    KRYPTO-hanke selvittää kryptosporidioosin lisääntymisen syitä
  • 2. heinäkuuta 2019

    Rapuruton luotettava tunnistus elintärkeää Suomen jokiravuille

    Ruokaviraston tutkimuksissa suomalaisen pikkujärven ravuista on löytynyt rapuruton aiheuttajaa läheisesti muistuttava, ennestään tuntematon leväsienilaji. Leväsieni muistuttaa Suomeen vieraslajina…

    Rapuruton luotettava tunnistus elintärkeää Suomen jokiravuille
  • 19. kesäkuuta 2019

    Koirien mukana Suomeen voi tulla uusia tarttuvia tauteja

    Suomeen tuotujen koirien lukumäärä on viimeisten vuosien aikana lisääntynyt. Koirien tuonti maista, joiden tautitilanne eroaa Suomesta, voi edesauttaa tautien leviämistä myös Suomeen ja niiden…

    Koirien mukana Suomeen voi tulla uusia tarttuvia tauteja
  • 4. kesäkuuta 2019

    Tuontikoirien tautiriskejä selvitetty

    Ruokaviraston riskinarvioinnin yksikkö on saanut päätökseen tutkimuksensa, jossa selvitettiin aiheuttaako koirien tuonti Suomeen tautiriskiä ihmisille tai eläimille. Kaikille avoin…

    Tuontikoirien tautiriskejä selvitetty
  • 15. toukokuuta 2019

    Kansainvälinen G-raid -hanke nostanut esille suomalaista eläintautiosaamista ja sen tunnettavuutta

    Ruokaviraston riskinarvioinnin yksikkö on mukana kansainvälisessä Generic approaches for Risk Assessment of Infectious animal Disease introduction (G-raid) -tutkimushankkeessa. Siinä vertaillaan eri…

    Kansainvälinen G-raid -hanke nostanut esille suomalaista eläintautiosaamista ja sen tunnettavuutta
  • 15. toukokuuta 2019

    Salmonellaa suomalaisissa elintarvikeketjuissa vähäisesti

    Kotimainen siipikarjanliha on hyvin vähäinen syy kotimaassa saaduille salmonellatartunnoille, kun taas kotimainen naudanliha saattaa aiheuttaa suhteellisesti eniten tartuntoja. Tuontiliha puolestaan…

    Salmonellaa suomalaisissa elintarvikeketjuissa vähäisesti
  • 3. toukokuuta 2019

    Venäjältä ja Romaniasta tuotujen koirien rokotesuoja puutteellinen

    Tutkimus koirien rabiesvasta-aineista tukee ajatusta Venäjältä ja Romaniasta tuotujen koirien rokotesuojan puutteellisuudesta. Tämä on selvinnyt Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran, nykyisen…

    Venäjältä ja Romaniasta tuotujen koirien rokotesuoja puutteellinen
  • 2. toukokuuta 2019

    Ongelmallisen vesihomeen torjuntaan etsitään ratkaisuja

    Vesihomeet ovat makeissa vesissä laajasti esiintyviä sienen kaltaisia mikrobeja, joista erityisesti Saprolegnia -suvun lajit aiheuttavat lohikalojen viljelyssä suuria ongelmia maailman laajuisesti.…

    Ongelmallisen vesihomeen torjuntaan etsitään ratkaisuja
  • 30. huhtikuuta 2019

    Uusille ruokaketjuhankkeille avustusta 1,2 miljoonaa euroa

    Ruokavirasto maksaa ruokaketjun kehittämishankkeisiin tarkoitettua valtionavustusta seuraavan kahden vuoden aikana yhteensä noin 1,2 miljoonaa euroa. Maaliskuussa päättyneeseen hankehakuun saapui…

    Uusille ruokaketjuhankkeille avustusta 1,2 miljoonaa euroa