Hae rahoitusta

1. Ota ensin yhteyttä ELY-keskukseen tai Leader-ryhmään ja esitä ideasi: hae yhteystiedot täältä. ELY-keskuksen ja Leader-ryhmän asiantuntijat neuvovat hakemuksen tekemisessä.

Keskustele ennen hakemuksen tekemistä ELY-keskuksen tai Leader-ryhmän kanssa, mistä toimenpiteestä hankkeesi voitaisiin rahoittaa: lisätietoja toimenpiteistä. Tarvitset tätä tietoa hakemuksen laatimista varten.

Sovi ennen hakemuksen laatimista hankkeelle tulevasta muusta rahoituksesta ja varaa omarahoitusosuus. Varaa hankkeelle myös riittävästi osaavia toteuttajia.

2. Tee hakemuksesi sähköisesti Hyrrä-palvelussa. Lisätietoa Hyrrästä sekä ohjeita Hyrrän käyttöön löydät täältä.

Hyvällä hankehakemuksella on seuraavia ominaisuuksia:

  • Perustele, miksi hankkeelle on tarvetta.
  • Määrittele tavoitteet ja toimenpiteet selkeästi ja tarkasti.
  • Määrittele ja rajaa hankkeen kohderyhmä.
  • Mahdolliset kumppanit ovat sitoutuneet mukaan hankkeen toteuttamiseen.
  • Laadi hankkeelle kustannusarvio, joka on perusteltu ja kohtuullinen.
  • Laadi suunnitelma toiminnan jatkumisesta ja vakiinnuttamisesta sekä siitä, miten hankkeen tulokset levitetään.

Kehittämishankkeiden haku on jatkuva, mutta päätökset tehdään tukijaksoittain. Tukijaksot 2022

ELY-keskukset ja Leader-ryhmät käyttävät valintaperusteita valitessaan rahoitettavia hankkeita. Valintaperusteiden käytön tarkoituksena on varmistaa hakijoiden tasapuolinen kohtelu ja varojen käyttö tarkoituksenmukaisimmalla tavalla maaseudun kehittämiseen.

3. Kun olet lähettänyt hakemuksesi käsiteltäväksi, älä aloita hanketta ennen kuin hakemuksesi on tullut vireille! Vireilletulo tarkoittaa, että viranomainen on ottanut hakemuksesi käsittelyyn. Saat ilmoituksen, kun hakemuksesi on tullut vireille. Hankkeen kustannukset ovat tukikelpoisia vireilletulon jälkeen. Hankkeesi rahoitus varmistuu kuitenkin vasta, kun saat päätöksen – siihen saakka toteutat hanketta omalla riskilläsi.

Sivu on viimeksi päivitetty 31.1.2022