-
14. kesäkuuta 2022
Ruokaketjun hankehaku on avoinna 9.9.2022 saakka
-
8. kesäkuuta 2022
Saksan riskinarviointi-instituutti (BfR) julkaisi uuden verkkoversion elintarviketurvallisuuden almanakasta
-
11. toukokuuta 2022
Ruokaviraston tutkimusseminaari 2.6.2022 klo 15–16: Tuotantoeläimiin liitetty MRSA – zoonoottisen leviämisen ehkäisy
-
5. toukokuuta 2022
Riskinarviointipäivä 25.5.2022 klo 9.15 ̶ 16.00
-
26. huhtikuuta 2022
Uudisraivaus on ollut tuhansia vuosia kestänyt traditio Suomessa
-
29. maaliskuuta 2022
Osallistu Lumoavaan verkostoitumistapahtumaan – aiheena luonnon monimuotoisuus maataloudessa
-
8. maaliskuuta 2022
Uusi kemikaalien riskinarviointiin keskittyvä verkosto Eurooppaan
-
4. maaliskuuta 2022
Tutkimusseminaari ke 16.3. klo 15–16: Polysykliset aromaattiset hiilivedyt (PAH) elintarvikkeissa ja niiden vähentäminen, elintarvikkeiden mutageenisuus ja suomalaisten lasten altistuminen elintarvikkeiden PAH-yhdisteille
-
20. tammikuuta 2022
Voivatko kasvintuhoojat levitä kierrätyslannoitteiden välityksellä?
-
25. marraskuuta 2021
Ruokavirasto ja Luonnonvarakeskus julkaisivat ennakkosatotilaston vuoden 2021 viljasadon laadusta ja määrästä
-
18. marraskuuta 2021
Antibioottien käyttö eläimille vähentynyt edelleen
-
5. marraskuuta 2021
Elintarvikkeiden sisältämien vierasaineiden terveysriskejä arvioitu
-
26. lokakuuta 2021
Ruoan tärkeimmät vierasaineet Suomessa - terveysriskit ja tiedonpuutteet -raportin julkistuswebinaari 5.11. klo 9 ̶ 11
-
30. syyskuuta 2021
Ruokaviraston tiedepäivä 16.11.2021 klo 12–16
-
24. syyskuuta 2021
Ruokaviraston tutkimusseminaari 2.11. klo 15–16: Kampylobakteerikantojen vaihtelun ja inaktivaation mallinnus
-
17. syyskuuta 2021
Vaaroja nakeista ankeroisiin -webinaari 5.10.2021 klo 17—19.
-
3. syyskuuta 2021
Vaaroja nakeista ankeroisiin -webinaari 5.10.2021 klo 17—19.
-
17. kesäkuuta 2021
Ruokaketjun hankehaku on avoinna 27.8.2021 saakka
-
11. kesäkuuta 2021
Menetelmän kehittäminen ruokaväärennösten tutkimukseen sai rahoituksen
-
21. toukokuuta 2021
Maaseudun laajakaistainvestointien haku on avautunut
-
12. toukokuuta 2021
Tutkimusseminaari 15.6.2021 klo 15-15.45: Finland’s strengths and future priorities in food research and innovation
-
8. huhtikuuta 2021
Gluteenittomien elintarvikkeiden ravintosisältö lähes sama kuin tavallisten tuotteiden – muille kuin keliaakikoille niistä ei ole erityistä hyötyä
-
24. maaliskuuta 2021
Ruokavirasto mukana Tutkitun tiedon teemavuodessa
-
3. maaliskuuta 2021
Maaseudun laajakaistainvestointeihin tulossa elvytysrahoitusta vuoden 2021 aikana
-
15. helmikuuta 2021
EU-menekinedistämisohjelmissa painotetaan jatkossa kestävää maataloutta ja ilmastonmuutoksen torjuntaa
-
12. helmikuuta 2021
Tervetuloa 30.3. klo 15–16 seuraamaan Skype-yhteydellä tutkimusseminaaria aiheesta kirjolohen verenvuotoseptikemian seuranta ahvenanmaalaisilla kirjolohiviljelmillä
-
5. helmikuuta 2021
Eurooppalainen verkkoalusta tasoittaa tietä elintarviketurvallisuuden yhteistyölle
-
14. tammikuuta 2021
Neuvontakorvauksien ennakkoilmoituksia ei voi vielä tehdä
-
7. tammikuuta 2021
Uusi teoria: susi kesyyntyi, koska pystyi hyödyntämään ihmisiltä ylijääneen proteiiniravinnon
-
17. joulukuuta 2020
Uusia tutkimustuloksia strontiumin kulkeutumisesta ihmiseen ja liikkuvuudesta Iin Haminan keskiaikaisella hautausmaalla
-
25. marraskuuta 2020
Naudat merkittävä ihmisten kryptosporidioosiripulin lähde
-
20. marraskuuta 2020
Neuvontakorvauksen ennakkoilmoitusten teko keskeytetään
-
19. marraskuuta 2020
Väitöstutkimus kirjolohen verenvuotoseptikemia -viruksen seurannasta suomalaisilla kalaviljelmillä julkaistu Ruokaviraston tutkimuksia -sarjassa
-
16. marraskuuta 2020
Ruokaviraston tiedepäivä 2020 kiinnosti monia tiedenälkäisiä – tallenne ja esitystiivistelmät nyt saatavilla
-
30. lokakuuta 2020
Euroopan Unionin menekinedistämispolitiikka - infopäivä 24.11.2020 klo 10
-
28. lokakuuta 2020
Uusille ruokaketjuhankkeille avustusta noin 1,7 miljoonaa euroa
-
27. lokakuuta 2020
Tervetuloa 17.11. klo 15–16 seuraamaan Skype-yhteydellä tutkimusseminaaria aiheesta Listeria monocytogenes -bakteerin torjunta kalateollisuudessa
-
14. lokakuuta 2020
Suomalaisten lasten altistuminen PAH-yhdisteille ruoan kautta ei aiheuta terveysriskiä
-
6. lokakuuta 2020
Tervetuloa 21.10. klo 15–16 seuraamaan Skype-yhteydellä tutkimusseminaaria aiheesta sorkkavälin ajotulehdus suomalaisissa lypsykarjapihatoissa
-
28. syyskuuta 2020
Maatilat mukana mikromuovitutkimuksessa
-
21. syyskuuta 2020
Turvalliset työtavat tarpeen legionellabakteerilta suojautumiseen
-
21. elokuuta 2020
Tervetuloa 29.9. klo 15-16 seuraamaan Skype-yhteydellä tutkimusseminaaria aiheesta Legionellat kasvualustoissa ja kierrätyslannoitteissa
-
21. elokuuta 2020
Tule kuulolle Haittaeläin-hankkeen loppuseminaariin 26.8.2020
-
5. elokuuta 2020
Tulanetin Twitter Live: Santsikuppi – ajankohtaisia avauksia tutkimuslaitoksista
-
17. kesäkuuta 2020
Ruokaketjun hankehaku on avoinna 28.8.2020 saakka
-
11. toukokuuta 2020
Tervetuloa seuraamaan Skype-yhteydellä tutkimusseminaaria aiheesta zoonoottinen mikrobilääkeresistenssi 25.5. klo 15-16
-
27. huhtikuuta 2020
Ruokatottumukset vaikuttavat raskasmetallien saantiin
-
2. huhtikuuta 2020
Kotipuutarhuri, oikeilla työtavoilla vältät legionelloosin
-
1. huhtikuuta 2020
Uusille ruokaketjuhankkeille avustusta noin 2,4 miljoonaa euroa
-
18. maaliskuuta 2020
Tutkimus ilmastonmuutoksen vaikutuksesta tauteihin hyötyy eri alojen asiantuntemuksesta
-
17. maaliskuuta 2020
PERUTTU Tutkimusseminaari 17.3.2020: Zoonoottinen mikrobilääkeresistenssi
-
13. maaliskuuta 2020
Tutkimusseminaari 17.3.2020: Zoonoottinen mikrobilääkeresistenssi
-
10. maaliskuuta 2020
Merkittävä geenilöytö vakavaan keuhkosairauteen
-
24. helmikuuta 2020
Äärevät sääolot vaikuttavat siemenen laatuun ja itämiseen
-
17. helmikuuta 2020
Suomalaisesta kasvihuonevihannestuotannosta kartoitetaan virustilanne
-
19. joulukuuta 2019
Antibioottiresistenssiä voi torjua lannan prosessoinnilla
-
11. joulukuuta 2019
Ruokaketjun hankehaku avoinna 31.1.2020 saakka
-
3. joulukuuta 2019
Tutkimusseminaari 10.12.2019: Noroviruksen osoittaminen elintarvikkeista ja uudet leviämisreitit elintarvikkeisiin
-
28. lokakuuta 2019
Tervetuloa Ruokaviraston tiedepäivään 14.11.2019
-
25. lokakuuta 2019
Paprikan lievä läikkävirus todettu Suomessa ensimmäisen kerran
-
23. lokakuuta 2019
Tutkimusseminaari 8.11.2019: Myco-DETECT -projekti: Modifioidut homemyrkyt ja niiden merkitys elintarviketurvallisuudelle
-
18. syyskuuta 2019
Elintarviketurvallisuuden riskit ovat esillä EFSA-kokouksessa Helsingissä
-
17. syyskuuta 2019
Lämmin jääkaappi sallii listerian kasvaa
-
16. syyskuuta 2019
Suomi isännöi EFSAn neuvoa-antavan foorumin kokouksen
-
27. elokuuta 2019
Tutkimusseminaari 10.9.2019: Ruokaviraston loistutkimukset
-
8. elokuuta 2019
Väitöstilaisuus 16.8.2019: Human noroviruses: detection in food and new transmission routes
-
8. heinäkuuta 2019
KRYPTO-hanke selvittää kryptosporidioosin lisääntymisen syitä
-
2. heinäkuuta 2019
Rapuruton luotettava tunnistus elintärkeää Suomen jokiravuille
-
19. kesäkuuta 2019
Koirien mukana Suomeen voi tulla uusia tarttuvia tauteja
-
4. kesäkuuta 2019
Tuontikoirien tautiriskejä selvitetty
-
15. toukokuuta 2019
Kansainvälinen G-raid -hanke nostanut esille suomalaista eläintautiosaamista ja sen tunnettavuutta
-
15. toukokuuta 2019
Salmonellaa suomalaisissa elintarvikeketjuissa vähäisesti
-
3. toukokuuta 2019
Venäjältä ja Romaniasta tuotujen koirien rokotesuoja puutteellinen
-
2. toukokuuta 2019
Ongelmallisen vesihomeen torjuntaan etsitään ratkaisuja
-
30. huhtikuuta 2019
Uusille ruokaketjuhankkeille avustusta 1,2 miljoonaa euroa
-
25. huhtikuuta 2019
Ruoalla suuri vaikutus kansanterveyteen
-
10. huhtikuuta 2019
Ihmiseen tarttuva legionellabakteeri yleinen myös orgaanisissa maanparannusaineissa ja kasvualustoissa
-
8. huhtikuuta 2019
Ruokajärjestelmän kansanterveydellisten vaikutusten kustannukset ja riskinarviointi
-
4. huhtikuuta 2019
Tutkimusseminaari 9.4.2019: Gyrodactylus salaris -lohiloisen tutkimus, epidemiologia ja vastustuskeinot
-
20. maaliskuuta 2019
Sikatilojen omilla käytännöillä vaikutus sianlihantuotantoketjun antibioottiresistenssiin
-
11. maaliskuuta 2019
Tutkimusseminaari 19.3.2019: Lämpökestoisten kampylobakteerien esiintyminen maatilaympäristöjen haittaeläimissä
-
4. maaliskuuta 2019
Mikrobilääkeresistenssin hallinta ja ehkäisy sianlihan tuotantoketjussa -loppuseminaari
-
13. helmikuuta 2019
Kasviravintolisät enimmäkseen turvallisia
-
4. helmikuuta 2019
Tutkimusseminaari 12.2.2019: Eläinten oikeuspatologian menetelmä - työ, ohjeet ja toimintatavat laadunhallintaan
-
4. helmikuuta 2019
Haku neuvojaksi maatilojen neuvontajärjestelmään on avattu
-
2. tammikuuta 2019
Tutkimusseminaari 9.1.2019: Monimuuttujamenetelmät mansikoiden alkuperän todentamisessa
-
29. marraskuuta 2018
Joka kolmannella Suomen villipedolla trikinella
Yhteisöt-osion uutisarkisto
Sivu on viimeksi päivitetty 27.1.2020