Pakkaamattoman helposti pilaantuvan elintarvikkeen käsittely

Pakkaamattoman helposti pilaantuvan elintarvikkeen käsittely elintarvikehuoneistossa: vaaditaanko työntekijältä hygieniapassi tai terveydentilan selvitys salmonellatartunnasta?

Työntekijältä, joka työskentelee elintarvikehuoneistossa ja käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita, vaaditaan hygieniapassi (elintarvikelaki 297/2021 19 § 1 mom) ja terveydentilan selvitys salmonellatartunnasta (tartuntatautilaki 1227/2016 ja -asetus 146/2017).

Alla olevassa taulukossa on esitetty esimerkkejä siitä, mikä katsotaan pakkaamattoman helposti pilaantuvan elintarvikkeen käsittelyksi ja mikä ei. Tulostettava taulukko:

Pakkaamattoman helposti pilaantuvan elintarvikkeen käsittely elintarvikehuoneistossa Taulukko (17.6.2021 pdf)

 

Tässä linkki myös THL:n ohjeeseen https://toimenpideohje salmonellatartuntojen ehkäisemiseksi

Sivu on viimeksi päivitetty 1.7.2022