Tunnistathan ja huomioithan kaikki vastuullasi olevat toiminnot

Elintarvikealan toimija vastaa aina omasta toiminnastaan ja tuottamiensa tuotteiden turvallisuudesta ja säädöstenmukaisuudesta. Huomioithan kaikki mahdolliset vastuullasi olevat toiminnot, joilla saattaa olla vaikutus ASF-viruksen leviämiseen. Esimerkkejä:

  • sopimusvalmistus
  • rahtivalmistus
  • kausituotteet
  • asiakaspalautukset
  • muiden tuotteiden valmistukseen talteen otettavat ns. 'jämät' ja 'hännät'
    • viipalointi, kuutiointi, suikalointi, jauhaminen, valmistusvälineiden kaavinta jne. jne.
  • pakkasvarastot
  • elintarvikehuoneiston ulkopuolella olevat säilytyskontit
  • 'varastohotellissa' ja muissa toiselta toimijalta vuokratuissa tiloissa säilytettävät sianlihat ja sianlihatuotteet
  • sivutuotteet

Yleisesti: kaikkien tuote-erien, niin pakkaamattomien kuin pakattujen, tulee olla tunnistettavissa ja jäljitettävissä kaikissa tuotannon vaiheissa.