Pesut ja desinfioinnit elintarvikehuoneistoissa

Markkinoilla on lukuisia desinfioivia pesuaineita ja desinfiointiaineita, jotka sopivat elintarviketilojen pesuun ja desinfiointiin niin, että ASF-virus tuhoutuu. Tällaisia desinfioivia pesuaineita ja desinfiointiaineita tulee alkaa käyttää elintarvikehuoneiston pesuihin ja desinfiointeihin siinä vaiheessa, kun on epäily tai tieto, että huoneistoon on otettu vastaan sianlihaa, joka saattaa olla kontaminoitunut ASF-viruksella. Elintarvikealan toimijat voivat tiedustella tarkoitukseen sopivia kemikaaleja suoraan pesu- ja desinfiointikemikaalien toimittajilta. Muistathan pyytää myös tuotespesifikaation itsellesi.

Desinfiointiaine tehoaa parhaiten levitettynä kuivalle pinnalle, joka on ensin pesty mekaanisesti hyvin. Jos pinnalla on jäljellä orgaanista likaa, ei desinfiointiaine tehoa. Osa aineista toimii myös kylmässä lämpötilassa ja jopa pakkasessa. Kaikki kemikaalit eivät sovi käytettäväksi pinnoilla, jotka ovat kosketuksissa suojaamattoman elintarvikkeen kanssa.