Tälle sivulle on koottu lisätietolinkkejä, joita on mainittu elintarvikkeiden myynnin ja kasvikunnan tuotteiden jatkojalostamisen aloittamiseen liittyvässä verkkokoulutuksessa ja oppaassa. Huomaathan, että kaikkea lisätietoa ei valitettavasti ole saatavilla kaikilla kielikäännöksillä.
Esittely
Perustaminen
- Hygieniapassi ja luettelo hygieniapassitestaajista (Ruokavirasto)
- Tietoa hygieniapassista selkosuomeksi
- ELY-keskusten yhteystiedot
- Raakamaito-ohje (Raakamaidon ja ternimaidon tuotannon ja myynnin valvonta, Ruokavirasto)
- Tietoja kaupallisesta kalastuksesta
- Ulkomyyntiohje (Ruokavirasto)
- Luomutuotanto (Ruokavirasto)
- Mehiläisten pitäjäksi rekisteröityminen (Ruokavirasto)
- Pesien paikkojen ilmoittaminen maaseutuelinkeinoviranomaiselle (mehiläisten ja kimalaisten ilmoituslomakkeet, Ruokavirasto)
- Uuselintarvikkeet (Ruokavirasto)
- Elintarvikkeiden maahantuonti EU:n jäsenmaista (Ruokavirasto)
- Elintarvikkeiden maahantuonti EU:n ulkopuolelta (Ruokavirasto)
- Siipikarjan ja kanien lihan myynti (Ruokavirasto)
- Tarkastamaton luonnonvarainen riista (Ruokavirasto)
- Elintarviketieto-opas (Ruokavirasto)
- Elintarvikeparanteet (Ruokavirasto)
- Pakkaus- ja elintarvikekontaktimateriaalit (Ruokavirasto)
- Oiva-valvontatietojen julkistaminen (Oivahymy)
- Kuntien elintarvikevalvonnan yhteystiedot (Ruokavirasto)
- Ravintolan perustamisopas
Tilat
- Esimerkkejä erillään pidettävistä elintarvikkeista
- Elintarvikkeiden säilytyslämpötilat
- Ravintolan perustamisopas
Toiminta
- ELY-keskusten yhteystiedot
- Luomutuotanto (Ruokavirasto)
- Mehiläisten pitäjäksi rekisteröityminen (Ruokavirasto)
- Pesien paikkojen ilmoittaminen maaseutuelinkeinoviranomaiselle (mehiläisten ja kimalaisten ilmoituslomakkeet, Ruokavirasto)
- Uuselintarvikkeet (Ruokavirasto)
- Elintarvikkeiden maahantuonti EU:n jäsenmaista (Ruokavirasto)
- Elintarvikkeiden maahantuonti EU:n ulkopuolelta (Ruokavirasto)
- Siipikarjan ja kanien lihan myynti (Ruokavirasto)
- Tarkastamaton luonnonvarainen riista (Ruokavirasto)
- Elintarviketieto-opas (Ruokavirasto)
- Elintarvikeparanteet (Ruokavirasto)
- Pakkaus- ja elintarvikekontaktimateriaalit (Ruokavirasto)
- Ohje korvasienten käsittelystä ja varoitusmerkinnöistä (Ruokavirasto)
- Luonnonyrttiopas – Hyvän käytännön ohjeet luonnonyrttialalle
Henkilökunta
- Hygieniapassi ja luettelo hygieniapassitestaajista (Ruokavirasto)
- Tietoa hygieniapassista selkosuomeksi
- Helposti pilaantuvan pakkaamattoman elintarvikkeen käsittely (Ruokavirasto)
- Ruokamyrkytykset (Ruokavirasto)
- Toimenpideohje Salmonellatartuntojen ehkäisemiseksi (THL)
Omavalvontasuunnitelma
- Kuntien elintarvikevalvonnan yhteystiedot (Ruokavirasto)
- Mikrobikriteeriasetuksen soveltamisohje toimijoille (Ruokavirasto)
- Elintarvikkeiden takaisinveto-ohje (Ruokavirasto)
- Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen omavalvontaohje ja omavalvontasuunnitelmamalleja
- Hyvän käytännön ohje tuorekasviksia pilkkoville yrityksille
- Oiva-valvontatietojen julkistaminen (Oivahymy)
Yleistä