Kahvilan, ravintolan tai suurkeittiön perustaminen

Haluatko perustaa kahvilan, ravintolan, lounasravintolan tai suurkeittiön? Tältä sivulta saat opastusta ravintolatoiminnan aloittamiseen.

Opiskele ravintolan perustamiseen liittyviä asioita verkkokoulutuksen avulla

Verkkokoulutus Ravintolatoiminnan aloittamisesta

Ravintolan perustaminen, verkkokurssi

Verkkokoulutuksen sisältö on jaettu useampaan osaan. Kun suunnittelet ravintolan perustamista, tutustu ihan ensiksi osiin Esittely, Perustaminen ja Tilat.

Suomenkielinen verkkokoulutus on tehty selkosuomeksi. Koulutus on käännetty myös ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja arabiaksi.

Voit lukea ohjeita ravintolan perustamiseen myös tekemästämme tekstioppaasta

Oppaassa on sama sisältö kuin verkkokoulutuksessa, ja myös se on tehty selkosuomeksi. Voit lukea tai tulostaa oppaan alta joko yhtenä kokonaisuutena tai osa kerrallaan.

Opas kokonaisuudessaan

Oppaan osat:

Alkoholin anniskelu ja tupakan vähittäismyynti

Alkoholin anniskelua varten tarvitset anniskeluluvan. Voit hakea lupaa Aluehallintovirastosta (Avi). Lisätietoa anniskeluluvasta ja sen hakemisesta saat täältä.

Tupakan vähittäismyyntiä varten tarvitset myyntiluvan. Luvan myöntää kunta. Lisätietoa myyntiluvan hakemisesta saat Valviran internetsivuilta.

Lisätiedot ja sanojen selitykset

Verkkokoulutuksessa ja oppaassa mainittuihin lisätietoihin löydät linkkejä täältä. Huomaathan, että kaikkea verkkokoulutuksessa mainittua lisätietoa ei valitettavasti ole saatavilla kaikilla kielikäännöksillä.

Verkkokoulutuksessa ja oppaassa alleviivattujen sanojen selitykset löydät täältä.

Sivu on viimeksi päivitetty 30.4.2020