Esimerkkejä elintarvikkeiden säilytyslämpötiloille

Eri elintarvikkeiden säilytyslämpötiloja

Esimerkkejä elintarvikkeiden säilytyslämpötiloille ravintolassa

Tuore kala ja sulatetut katkarapupakasteet, keitetyt ravut ja simpukat: enintään 2 °C (Celsius)

Kylmäsavustettu ja graavisuolattu kala: 0 – 3 °C

Suojakaasuun tai vakuumiin pakattu savukala: 0 – 3 °C

Jauheliha ja jauhettu maksa: enintään 4 °C

Paloitellut kasvikset ja idut: enintään 6 °C

Sushi ja elävät simpukat: enintään 6 °C

Maito ja kerma: enintään 6 °C

Valmisruoat, makkarat, leikkeleet, raaka tai marinoitu liha, kerma- ja tuorejuustokakut ja –leivokset: enintään 6 °C

Jugurtit, kermaviilit, smetana ja useimmat juustot: enintään 8 °C

Lyhytaikaiset poikkeamat lämpötiloista ovat sallittuja.

Esimerkkejä elintarvikkeiden säilytys-, ja kuljetuslämpötiloille lihaleikkaamossa, raakalihavalmistelaitoksessa ja jauhelihan valmistuslaitoksessa

muu kuin siipikarjan liha: 7 °C tai kylmempi

siipikarjan liha: 4 °C tai kylmempi

sisäelimet: 3 °C tai kylmempi

jauheliha: 2 °C tai kylmempi

raakalihavalmisteet: 4 °C tai kylmempi

pakastettu tai jäädytetty liha/lihatuotteet: – 18 °C tai kylmempi

jäädytetty siipikarjanliha: – 12 °C tai kylmempi.

Jos kuljetus kestää pidempään kuin kaksi tuntia, kuljetusajoneuvossa on oltava tallentava lämpötilanhallintajärjestelmä.

Sivu on viimeksi päivitetty 27.3.2019