Elintarvikkeen markkinoiminen krapulaan on kiellettyä

Elintarvikkeiden kaupallisessa viestinnässä saa käyttää vain hyväksyttyjä terveysväitteitä tai ns. odotuslistalla olevia terveysväitteitä.

Tällä hetkellä ei ole yhtään hyväksyttyä terveysväitettä tai ns. odotuslistalla olevaa väitettä, joka oikeuttaisi elintarvikkeen markkinoimisen krapulan ehkäisyyn, hoitoon tai parantamiseen. Tällainen markkinointi tulee lopettaa välittömästi.

Myöskään erilaisten tutkimusten, käyttäjäkommenttien, tekstien, kuvien tai videoiden avulla kuluttajille ei saa luoda mielikuvaa, että alkoholin käytön yhteydessä nautitulla ravintolisällä tai muulla elintarvikkeella olisi alkoholin haittoja vähentäviä hyödyllisiä ominaisuuksia.

Elintarvikealan toimijat eivät saa esittää, viitata tai muuten antaa kuvaa, että toimijan valmistamilla, markkinoimilla tai jakelemilla elintarvikkeilla tai niiden ainesosilla olisi terveysvaikutuksia, joita kyseisestä elintarvikkeesta ei saa esittää. Tämä koskee kaikkea kaupallista viestintää, eli pakkausmerkintöjen lisäksi elintarvikkeiden markkinointia ja mainontaa kaikissa muodoissa sekä kaikissa viestintäkanavissa.

 

 

Sivu on viimeksi päivitetty 25.8.2020