Yksityinen varastointi

EU säätelee markkinoiden tasapainoa yksityisen varastoinnin tuen avulla. Tukea voidaan maksaa markkinatilanteen mukaan ja Euroopan komission niin päättäessä mm. voille, sianlihalle, rasvattomalle maitojauheelle ja juustolle. Yksityisen varastoinnin tukiohjelmia hallinnoi Ruokaviraston markkinaosasto.

Ajankohtaista 5.5.2020

COVID-19 -pandemian elintarvikemarkkinoille aiheuttaman kriisin vuoksi komissio on avannut yksityisen varastoinnin tukiohjelmia voille, rasvattomalle maitojauheelle, tietyille juustoille, naudanlihalle ja vuohen- ja lampaanlihalle. Tukea voi hakea 7.5.-30.6.2020 välisenä aikana.

Hakuoppaat ja lomakkeet maitotuotteiden yksityiseen varastointiin.

Jos olet kiinnostunut naudan-, lampaan- tai vuohenlihan yksityisestä varastoinnista, ota yhteyttä Ruokavirastoon.

Tuotteet ja varastointiajat:

Yksityisen varastoinnin tuki Tuote Min./Max. varastointiaika Hakemuksen vähimmäismäärä Haku avautuu Haku sulkeutuu Suomen kiintiö

Rasvaton maitojauhe

(EU) 2020/598

Korkeintaan 60vrk ennen varastointia tuotettu, varastoidaan 25kg:n säkeissä tai max. 1500 kg:n suursäkeissä 90-180vrk 10 tn 7.5.2020 30.6.2020 -

Voi

(EU) 2020/597

Korkeintaan 60vrk ennen varastointia tuotettu. 90-180vrk 10 tn 7.5.2020 30.6.2020 -

Juusto

(EU) 2020/591

Varastointia kestävä, CN-koodin 0406 mukainen, normaalin kypsyysasteensa saavuttanut juusto. 60-180vrk 0,5 tn 7.5.2020 30.6.2020 843 tn 

Naudanliha

(EU) 2020/596

Tuore tai jäähdytetty yli 8kk ikäisen naudan eroteltu takaneljännes.  90, 120 tai 150vrk 10 tn 7.5.2020 - -

Lampaan- ja vuohenliha

(EU) 2020/595

Tuore tai jäähdytetty alle 12kk ikäisen lampaan/vuohen ruho tai puoliruho.  90, 120 tai 150vrk 5 tn 7.5.2020 - -

Tukien hakuoppaat ja lomakkeet ovat Oppaat ja lomakkeet -osiossa.

 

Yhteystiedot:

interventio(at)ruokavirasto.fi

Päivi Vaismaa, ylitarkastaja

0295 205 127

Juhani Heikkilä, ylitarkastaja

0295 204 232

etunimi.sukunimi@ruokavirasto.fi

 

Sivu on viimeksi päivitetty 6.5.2020