EU säätelee markkinoiden tasapainoa yksityisen varastoinnin tuen avulla. Tukea voidaan maksaa markkinatilanteen mukaan ja Euroopan komission niin päättäessä mm. voille, sianlihalle, rasvattomalle maitojauheelle ja juustolle. Yksityisen varastoinnin tukiohjelmia hallinnoi Ruokaviraston markkinaosasto.
Ajankohtaista 5.5.2020
COVID-19 -pandemian elintarvikemarkkinoille aiheuttaman kriisin vuoksi komissio on avannut yksityisen varastoinnin tukiohjelmia voille, rasvattomalle maitojauheelle, tietyille juustoille, naudanlihalle ja vuohen- ja lampaanlihalle. Tukea voi hakea 7.5.-30.6.2020 välisenä aikana.
Hakuoppaat ja lomakkeet maitotuotteiden yksityiseen varastointiin.
Jos olet kiinnostunut naudan-, lampaan- tai vuohenlihan yksityisestä varastoinnista, ota yhteyttä Ruokavirastoon.
Tuotteet ja varastointiajat:
Yksityisen varastoinnin tuki | Tuote | Min./Max. varastointiaika | Hakemuksen vähimmäismäärä | Haku avautuu | Haku sulkeutuu | Suomen kiintiö |
Rasvaton maitojauhe (EU) 2020/598 |
Korkeintaan 60vrk ennen varastointia tuotettu, varastoidaan 25kg:n säkeissä tai max. 1500 kg:n suursäkeissä | 90-180vrk | 10 tn | 7.5.2020 | 30.6.2020 | - |
Voi (EU) 2020/597 |
Korkeintaan 60vrk ennen varastointia tuotettu. | 90-180vrk | 10 tn | 7.5.2020 | 30.6.2020 | - |
Juusto (EU) 2020/591 |
Varastointia kestävä, CN-koodin 0406 mukainen, normaalin kypsyysasteensa saavuttanut juusto. | 60-180vrk | 0,5 tn | 7.5.2020 | 30.6.2020 | 843 tn |
Naudanliha (EU) 2020/596 |
Tuore tai jäähdytetty yli 8kk ikäisen naudan eroteltu takaneljännes. | 90, 120 tai 150vrk | 10 tn | 7.5.2020 | - | - |
Lampaan- ja vuohenliha (EU) 2020/595 |
Tuore tai jäähdytetty alle 12kk ikäisen lampaan/vuohen ruho tai puoliruho. | 90, 120 tai 150vrk | 5 tn | 7.5.2020 | - | - |
Tukien hakuoppaat ja lomakkeet ovat Oppaat ja lomakkeet -osiossa.
Yhteystiedot:
interventio(at)ruokavirasto.fi
Päivi Vaismaa, ylitarkastaja
0295 205 127
Juhani Heikkilä, ylitarkastaja
0295 204 232
etunimi.sukunimi@ruokavirasto.fi