Usein kysyttyä: COVID-19 -koronaviruksen vaikutus kasvintuotannon tarkastuksiin

Kasvintuotannon (kasvinterveys, siemen, lannoitevalmisteet ja hukkakaura) koronaviruksen vuoksi annettujen tarkastusohjeiden voimassaoloaikaa on jatkettu 31.12. 2021 asti. Kasvintuotannon kaikkia tarkastuksia voi tehdä, jos alueellinen tilanne ja turvaohjeet sallivat. 

Lisätietoa koronavirukseen liittyen Ruokaviraston sivuilla.

Kasvinterveys

Kasvinterveysyksikkö palvelee asiakkaitaan mahdollisimman normaalisti paikallisen Covid-19 tilanteen huomioiden. Toiminnassa noudatetaan Ruokaviraston yleisiä COVID-19- linjauksia ja tarkastuksista on annettu erilliset ohjeet kasvintarkastajille. Tarkastuksia tehdään tarvittaessa kokonaan tai osittain etätarkastuksina ja tarkastuskäynneillä pyritään välttämään kaikkia ylimääräisiä ihmiskontakteja. Kasvintarkastajat käyttävät hengityssuojaimia ja pitävät yli kahden metrin etäisyyttä muihin tarkastuspaikalla oleviin henkilöihin.  

Huomioitavaa palveluissamme

Terveystodistukset toimitetaan tällä hetkellä pääasiallisesti Lappeenrannan toimiston kautta. Helsingin toimistosta voi tarvittaessa noutaa todistuksia, mutta asiasta on sovittava hyvissä ajoin etukäteen.

Yhteystiedot: kasvienvienti@ruokavirasto.fi

Yhteystiedot 

Lannoitevalvonta

Koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta huolimatta lannoitevalvonnan toiminta jatkuu mahdollisimman normaalisti.  Tarkastuksia tehdään tarvittaessa etätarkastuksina ja  tarkastuskäynneillä pyritään välttämään kaikkia ylimääräisiä ihmiskontakteja ja pitkiä oleskeluja kohteissa.

Ruokaviraston laboratorio palvelee asiakkaitaan myös poikkeustilanteessa ja kaikki laboratoriopalvelut ovat saatavilla.

Sähköpostiosoitteet:

Tuotteita ja valvontaa koskevat kyselyt: lannoitevalvonta@ruokavirasto.fi
Ilmoitukset ja raportit: lannoite.ilmoitukset@ruokavirasto.fi

Siemenet

Koko siemenen ja siemenperunan sertifiointiprosessi hoidetaan normaalisti mukaan lukien laboratoriotyö. Myös lajiketestauksen ja kenttäkokeisiin liittyvät tehtävät hoidetaan tavanomaiseen tapaan.

Siemenkaupan markkinavalvontaa ja hukkakauravalvontaa tehdään asiakirjatarkastuksina tai etäyhteyksien avulla ja lisäksi valvontaa hoidetaan tarpeen mukaan myös paikan päällä.  

 

Sähköpostiosoitteet:

Siemenen viljelystarkastus: viljelystarkastus@ruokavirasto.fi
Siemenpakkaamohyväksyntä: pakkauslupa@ruokavirasto.fi
Siemenen maahantuonti: kylvosiementuonti@ruokavirasto.fi

 

Sivu on viimeksi päivitetty 4.10.2021