Kasvinterveyden uusia opetusaineistoja esitellään Educa-messuilla

23. tammikuuta 2020

Educa-messuilla 24.-25.1.2020 Ruokaviraston osastolla 6m92 esitellään opetusalalle suunnattuja kasvinterveyden opetusaineistoja. Kasvinterveyden asiantuntijat ovat paikalla vastaamassa hyvän kasvinterveyden tilan ylläpitoon sekä kasvinterveyden oppiaineistoihin liittyviin kysymyksiin.

Vuosi 2020 on YK:n julistama kansainvälinen kasvinterveysvuosi, jonka aikana kasvinterveyskysymyksiä nostetaan esille maailmanlaajuisesti. Hyvän kasvinterveyden tilan ylläpito on maailman mittakaavassa erittäin tärkeä kysymys niin metsätalouden kuin ruokaturvankin kannalta nyt kun globalisoituminen ja ilmaston lämpeneminen edistävät kasvintuhoojien leviämistä. Kasvintuhoojien leviämisen estäminen on tärkeää myös luonnon monimuotoisuuden kannalta, sillä uusille alueille levitessään ne voivat aiheuttaa vahinkoja luonnossa.

Kasvien sairastuminen johtaa pahimmassa tapauksessa pulaan ruoasta. Myös maanviljelijöiden ja esimerkiksi puutavaran viejien toimeentulo vaarantuu. Meillä on jokaisella mahdollisuus vaikuttaa kasvien ja metsiemme terveyteen esimerkiksi tarkkailemalla ympäristöä kasvintuhoojien havaitsemiseksi. Suojelemalla kasveja suojelemme elämää.

Ruokaviraston kasvinterveysaiheisia opetusaineistoja voi ladata alla olevista linkeistä ja käyttää, jotta tieto hyvän kasvinterveyden tilan merkityksestä lisääntyy.

Lue lisää:
Kasvinterveys tutuksi 
Opetusaineistoa kasvinterveydestä varhaiskasvatukseen, koululaisille ja opiskelijoille 

Lisätietoa:  
Taija Vuori p. 040 845 4649 
Ulla Oksanen p. 040 511 7274
Marjut Suursoho, p. 050 471 8191
etunimi.sukunimi@ruokavirasto.fi
kasvinterveys@ruokavirasto.fi