Filippiinit

Suomesta on viety Filippiineille viime vuosina esimerkiksi maitotuotteita ja rehuraaka-aineita.

Tutustu Filippiinien vientivaatimuksiin tämän sivun tietojen ja linkkien avulla. Hae lisäksi EU:n Access2Markets-sivustolta maa- ja tuotekohtaiset tiedot esimerkiksi vientikäytännöistä ja tullitariffeista.

Elintarvikkeet

Maito ja maitotuotteet

Vientitilastoista näkyy, että Suomesta viedään Filippiineille maitotuotteita. Suomella ja Filippiineillä ei ole virallisesti sovittua eläinlääkintötodistusmallia maitotuotteille. Käytössä saattaa olla kohdemaan muotoilema todistusmalli tai voit viejänä ehdottaa kohdemaan viranomaisille, että viennissä käytetään esimerkiksi Ruokaviraston laatimaa yleistä eläinlääkintötodistusta maitotuotteille.

Huom! Koska yleistodistuksen käytöstä ei ole sovittu kohdemaan viranomaisten kanssa, emme voi taata sen käytettävyyttä. Varmista yleistodistuksen hyväksyttävyys aina kohdemaan viranomaisilta ennen vientiä.

Sianliha ja siipikarjanliha

Suomesta ei tällä hetkellä ole mahdollista viedä sian- tai siipikarjanlihaa Filippiineille. Ruokavirastossa on ollut vuodesta 2017 lähtien käynnissä sian- ja siipikarjanlihan markkinoillepääsyhanke, mutta hyväksyntäprosessi on vielä kesken. Hanke on maksuton vuoden 2020 loppuun saakka. Lisätietoa: vientihankkeet@ruokavirasto.fi.

Sivu on viimeksi päivitetty 3.11.2020