Singapore

Suomesta on viety Singaporeen viime vuosina esimerkiksi maitotuotteita, sianlihaa, suklaata ja alkoholijuomia.

Tutustu Singaporen vientivaatimuksiin tämän sivun tietojen ja linkkien avulla. Hae lisäksi EU-komission Market Access Database -sivustolta maa- ja tuotekohtaiset tiedot esimerkiksi vientikäytännöistä ja tullitariffeista.

Elintarvikkeet

SFA:n internetsivuille on koottu kattavasti tietoa elintarvikkeiden vientivaatimuksista Singaporeen. Alta löydät kootusti hyödyllisiä sivuja, joihin kannattaa tutustua ennen vientiä.

Jalostetut elintarvikkeet (processed food)

Jalosteita valmistavien laitosten ei tarvitse rekisteröityä SFA:lle ennen vientiä. Myös esimerkiksi hunaja luokitellaan Singaporessa jalostetuksi elintarvikkeeksi.

Kala ja kalastustuotteet

SFA:n internetsivuilla todetaan, että kalastustuotteita saa tuoda maahan kaikista maista (pl. osterit, katkaravut).

Luomutuotteet

Maakohtaista tietoa luomutuotteiden viennistä löydät luomutuotteiden vienti -sivultamme.

Maitotuotteet

Vientitilastoista näkyy, että Suomesta viedään Singaporeen maitotuotteita. Suomella ja Singaporella ei ole virallisesti sovittua eläinlääkintötodistusmallia maitotuotteille. Käytössä saattaa olla kohdemaan muotoilema todistusmalli tai voit viejänä ehdottaa kohdemaan viranomaisille, että viennissä käytetään esimerkiksi Ruokaviraston laatimaa yleistä eläinlääkintötodistusta maitotuotteille.

Huom! Koska yleistodistuksen käytöstä ei ole sovittu kohdemaan viranomaisten kanssa, emme voi taata sen käytettävyyttä. Varmista yleistodistuksen hyväksyttävyys aina kohdemaan viranomaisilta ennen vientiä.

Munat ja munatuotteet

Suomesta ei tällä hetkellä ole mahdollista viedä munia tai munatuotteita Singaporeen. Ruokavirastossa on ollut vuodesta 2019 lähtien käynnissä munien ja munatuotteiden markkinoillepääsyhanke, mutta hyväksyntäprosessi on vielä kesken. Hanke on maksuton vuoden 2020 loppuun saakka. Lisätietoja hankkeesta: vientihankkeet@ruokavirasto.fi.

Tietoa Singaporen vaatimuksista munille ja munatuotteille löydät SFA:n internetsivuilta (kuorimunatmunatuotteet). Tarvittaessa vaatimuksista neuvotellaan tarkemmin Singaporen viranomaisen kanssa.

Naudanliha, poronliha ja sianliha

Naudan-, poron- ja sianlihan vienti Singaporeen on mahdollista ainoastaan Singaporen hyväksymistä laitoksista. Ota laitosrekisteröintiä varten yhteyttä: aasia@ruokavirasto.fi.

Kun yrityksesi vie lihatuotteita Singaporeen, tarvitset erän mukaan eläinlääkintötodistuksen. Todistuksen saamiseksi ota yhteyttä laitostasi valvovaan virkaeläinlääkäriin. Toistaiseksi käytössä on seuraavat vientitodistukset, joita voi tiedustella: aasia@ruokavirasto.fi.

Siipikarjanliha

Suomesta ei tällä hetkellä ole mahdollista viedä siipikarjanlihaa Singaporeen. Ruokavirastossa on ollut vuodesta 2016 lähtien käynnissä siipikarjanlihan markkinoillepääsyhanke, mutta hyväksyntäprosessi on vielä kesken. Hanke on maksuton vuoden 2020 loppuun saakka. Lisätietoja hankkeesta: vientihankkeet@ruokavirasto.fi.

Tietoa Singaporen vaatimuksista siipikarjanlihalle löydät SFA:n internetsivuilta. Tarvittaessa vaatimuksista neuvotellaan tarkemmin Singaporen viranomaisen kanssa.