Thaimaa

Suomesta on viety Thaimaahan viime vuosina esimerkiksi maitotuotteita, rehuraaka-aineita ja alkoholijuomia.

Tutustu Thaimaan vientivaatimuksiin tämän sivun tietojen ja linkkien avulla. Hae lisäksi EU-komission Market Access Database -sivustolta maa- ja tuotekohtaiset tiedot esimerkiksi vientikäytännöistä ja tullitariffeista.

Elintarvikkeet

Maitotuotteet

Vientitilastoista näkyy, että Suomesta viedään Thaimaahan maitotuotteita. Suomella ja Thaimaalla ei ole virallisesti sovittua eläinlääkintötodistusmallia maitotuotteille. Käytössä saattaa olla kohdemaan muotoilema todistusmalli tai voit viejänä ehdottaa kohdemaan viranomaisille, että viennissä käytetään esimerkiksi Ruokaviraston laatimaa yleistä eläinlääkintötodistusta maitotuotteille.

Huom! Koska yleistodistuksen käytöstä ei ole sovittu kohdemaan viranomaisten kanssa, emme voi taata sen käytettävyyttä. Varmista yleistodistuksen hyväksyttävyys aina kohdemaan viranomaisilta ennen vientiä.

Eläimet, alkiot ja sukusolut

Siitosmunat ja untuvikot

Kun yrityksesi vie siitosmunia tai untuvikkoja Thaimaahan, tarvitset erän mukaan eläinlääkintötodistuksen. Suomen ja Thaimaan sopimasta todistuksesta löydät ehdot näiden tuotteiden viennille. Todistuksen saamiseksi ota yhteyttä laitostasi valvovaan virkaeläinlääkäriin. Todistuksen myöntävä virkaeläinlääkäri tilaa todistuspohjan Ruokavirastosta.

Rehut, sivutuotteet ja lannoitteet

Rehuksi tarkoitettu käsitelty siipikarja- ja sikaperäinen eläinvalkuainen

Rehuksi tarkoitetun käsitellyn siipikarja- tai sikaperäisen eläinvalkuaisen vienti Thaimaahan on mahdollista ainoastaan Thaimaan hyväksymistä laitoksista. Thaimaan viranomainen tarkastaa hyväksyntää hakevat laitokset. Ota laitosrekisteröintiä varten yhteyttä: aasia@ruokavirasto.fi.

Kun yrityksesi vie käsiteltyä eläinvalkuaista Thaimaahan, tarvitset erän mukaan eläinlääkintötodistuksen. Suomen ja Thaimaan sopimista todistuksista löydät ehdot näiden tuotteiden viennille. Todistuksen saamiseksi ota yhteyttä laitostasi valvovaan virkaeläinlääkäriin. Todistuksen myöntävä virkaeläinlääkäri tilaa todistuspohjan Ruokavirastosta.

Sivu on viimeksi päivitetty 20.4.2020