Meksiko

Suomesta on viety Meksikoon viime vuosina esimerkiksi alkoholijuomia ja mausteita.

Tutustu Meksikon vientivaatimuksiin tämän sivun tietojen ja linkkien avulla. Hae lisäksi EU-komission Market Access Database -sivustolta maa- ja tuotekohtaiset tiedot esimerkiksi vientikäytännöistä ja tullitariffeista.

Elintarvikkeet

Sianliha ja sianlihatuotteet

Sianlihan ja sianlihatuotteiden vienti Meksikoon on mahdollista ainoastaan Meksikon hyväksymistä laitoksista. Laitosrekisteröintiä varten ota yhteyttä: amerikka@ruokavirasto.fi.

Kun viet sianlihaa ja siitä tehtyjä tuotteita Meksikoon, tarvitset erän mukaan TRACES-todistusta. EU-komissio ja Meksiko ovat sopineet todistuksen sisällöstä. Todistuksen saamiseksi ota yhteyttä laitostasi valvovaan virkaeläinlääkäriin. TRACES-todistus haetaan ja myönnetään sähköisessä TRACES-todistusjärjestelmässä.

Eläimet, alkiot ja sukusolut

EU ja Meksiko ovat sopineet TRACES-todistuksista untuvikoille ja siitosmunille. Lisätietoa todistuksista ja niiden käyttömahdollisuuksista: amerikka@ruokavirasto.fi.

  • Päivän vanhat untuvikot EU:sta Meksikoon
  • Siitosmunat EU:sta Meksikoon

Muut eläinperäiset tuotteet

EU ja Meksiko ovat sopineet TRACES-todistuksesta naudan hydrolysoidusta proteiinista. Lisätietoa todistuksista ja niiden käyttömahdollisuuksista: amerikka@ruokavirasto.fi.

  • Naudan hydrolysoidun proteiinin vienti Meksikoon
Sivu on viimeksi päivitetty 6.5.2020