Georgia

Suomesta on viety Georgiaan viime vuosina esimerkiksi maitotuotteita ja alkoholijuomia.

Tutustu Georgian vientivaatimuksiin tämän sivun tietojen ja linkkien avulla. Hae lisäksi EU:n Access2Markets-sivustolta maa- ja tuotekohtaiset tiedot esimerkiksi vientikäytännöistä ja tullitariffeista.

Elintarvikkeet

Liha ja lihatuotteet

Kun yrityksesi vie lihaa tai lihatuotteita Georgiaan, tarvitset erän mukaan eläinlääkintötodistuksen. Suomen ja Georgian sopimasta todistuksesta löydät ehdot näiden tuotteiden viennille. Ehdoissa mainitaan muun muassa, että vietävän lihan on tultava eläimestä, joka on syntynyt, kasvatettu ja teurastettu Suomessa. Todistuksen saamiseksi ota yhteyttä laitostasi valvovaan virkaeläinlääkäriin. Todistuksen myöntävä virkaeläinlääkäri tilaa todistuspohjan Ruokavirastosta.

Maitotuotteet

Vientitilastoista näkyy, että Suomesta viedään Georgiaan maitotuotteita. Suomella ja Georgialla ei ole virallisesti sovittua eläinlääkintötodistusmallia maitotuotteille. Käytössä saattaa olla kohdemaan muotoilema todistusmalli tai voit viejänä ehdottaa kohdemaan viranomaisille, että viennissä käytetään esimerkiksi Ruokaviraston laatimaa yleistä eläinlääkintötodistusta maitotuotteille.

Huom! Koska yleistodistuksen käytöstä ei ole sovittu kohdemaan viranomaisten kanssa, emme voi taata sen käytettävyyttä. Varmista yleistodistuksen hyväksyttävyys aina kohdemaan viranomaisilta ennen vientiä.

Sivu on viimeksi päivitetty 3.11.2020