Puutavaran vienti Egyptiin ja Malesiaan

Mikäli yrityksenne vie puutavaraa Egyptiin ja Malesiaan, tulee huolitsijan (tai viejän) ilmoittaa näistä eristä ennakkoon tällä sivulla olevalla lomakkeella.

Tämän sivun lyhytosoite on www.ruokavirasto.fi/ennakkoilmoitus

Toimi näin, jotta vienti etenee sujuvasti:

1. Huolitsija tekee tarkastusta varten ennakkoilmoituksen 14 vuorokautta ennen lähetyksen suunniteltua lastausta.

  • Tee ennakkoilmoitus tämän sivun alaosan lomakkeella.
  • Liitä ennakkoilmoitukseen tuontilupa, lastausohje B/L ja tiedot pakettisetelistä, jos saatavilla. Ne nopeuttavat lähetyksen tarkastamista ja terveystodistuksen myöntämistä.

2. Odota kasvintarkastajan yhteydenottoa. Tarkastus tehdään aikaisintaan, kun riittävä määrä lähetyksestä on tarkastettavissa (lomakkeen kohta 8).
Huom. Muutos Egyptin viennissä
10.2.2020 lähtien vientierät, jotka sisältävät vain suomalaista, käsiteltyä (HT/KD) puutavaraa siirtyvät eräkohtaisesta tarkastuksesta vientivalmiustarkastuksen piiriin. J
atkossa lähtökohtaisesti vain käsittelemättömät  (ei KD/HT) ja/tai ei-suomalaista alkuperää olevat erät tarkastetaan fyysisesti. Hyväksytty vientivalmiustarkastus on voimassa 12 kuukautta kerrallaan.

3. Viejä tekee vienti-ilmoituksen kasvinterveystodistuspalvelussa sen jälkeen, kun viejälle on ilmoitettu hyväksytystä vientivalmiudesta tai tarkastuksesta.

  • Tämän jälkeen viejä tarkistaa, että on liittänyt tuontiluvan jo ennakkoilmoitukseen. Muuten vienti-ilmoitukseen liittyvä tuontilupa lähetetään osoitteeseen kasvienvienti@ruokavirasto.fi. Tuontilupa tarvitaan, jotta terveystodistus voidaan myöntää.

Hinnat

  • Jokaisen vientierän tarkastus maksaa 120 euroa / tarkastuskäynti.
  • Vientieräkohtainen kasvinterveystodistus maksaa 30/38 euroa / todistus.

 

 

 

Sivu on viimeksi päivitetty 7.2.2020