Toteutus

Vireyttä seniorivuosiin ikääntyneen ruokasuositukset käytäntöön – hanke koostuu kolmesta työpaketista, joissa:

  1. Järjestetään alueellisia koulutuksia ja tuotetaan verkkokoulutuskokonaisuus.  Alueellisia koulutuksia järjestetään sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä ruokapalvelujen henkilöstölle. Alueellista koulutusta järjestetty 19 alueella. Verkkokoulutusaineisto koostuu moduuleista, joista eri ammattiryhmät, muut ikääntyneiden parissa toimivat tai omaishoitajat voivat valita osia hyvän ravitsemuksen ja ruokailun toteuttamisesta sekä ravitsemushoidosta. Linkki verkkokoulutukseen kirjautumiseen
  2. Kootaan kansallinen ikääntyneiden ravitsemistiedon ja palveluiden portaalipohja. Portaaliin kootaan perustieto ikääntyneiden terveyttä edistävästä ravitsemuksesta, joka on kohdistettu ikääntyneille itselleen. Portaalipohjan voi liittää kuntien omille verkkosivuille ja sitä täydennetään paikallisilla palvelutiedoilla ja aineistoilla. Portaali löytyy täältä
  3. Järjestetään ”Ravitsevaa ruokaa ja ruokailoa – yhdessä syöden” valtakunnallinen kampanja ikääntyneiden hyvästä ravitsemuksesta. Kampanja toteutetaan syksyllä 2023 yhdessä eläkeläis- ja vanhusjärjestöjen kanssa. Tuotettava aineisto kohdistuu ikääntyneille itselleen. Tuotekokonaisuus sisällytetään myös kansallisen portaalin aineistoon. 

 

 

 

 

 

 

Sivu on viimeksi päivitetty 14.9.2023