Lampaiden ja vuohien korvamerkit uudistuvat

19. heinäkuuta 2019

Stallmästaren, joka on ainoa Suomessa lampaiden ja vuohien korvamerkkejä myyvä yhtiö, uudistaa korvamerkkimallistoaan. Aiemmin myyty Combi 2000 -merkistö jää pois ja tilalle tulee uudempi Combi 3000. Uusi merkki on hieman isompi kuin vanha ja sen lukkojärjestelmää on uusittu. Uusia merkkejä saa myös laajemmalla värivalikoimalla kuin vanhoja.

Pihdit, joilla uusia korvamerkkejä voi kiinnittää, ovat hieman erilaiset kuin aiemmin. Jos käytössäsi on kymmenen vuotta vanhemmat pihdit, joudut hankkimaan uudet. Pihdit, jotka Stallmästarenin mukaan sopivat uuteen Combi 3000 -merkkisarjaan ovat mustat Combi Junior -pihdit, jotka ovat tältä vuosikymmeneltä tai toisen valmistajan pihtimalli, Allflex Total Tagger, punainen.

Lain mukaan lampaiden ja vuohien merkintävelvollisuuden täyttävät vain Ruokaviraston hyväksymät korvamerkkityypit. Tällä hetkellä hyväksyntää ei ole hakenut mikään muu yritys kuin Stallmästaren.

Vanhan mallisia korvamerkkejä myydään vielä syyskuun loppuun saakka lammas- ja vuohirekisterien käyttösovelluksissa ja rekistereiden asiakaspalvelun kautta. Uusia kiinnityspihtejä saa tilattua suoraan Stallmästarenilta tai muista tarvikekaupoista. Uusien korvamerkkien myynti aloitetaan 25.7.

Rekistereiden käyttösovellus löytyy täältä: elaintietojarjestelma.evira.fi/elainas/.

Lisätietoa aiheesta löytyy mm. osoitteista:

https://www.ruokavirasto.fi/viljelijat/elaintenpito/elainten-merkinta-ja-rekisterointi/lampaat-ja-vuohet/lampaiden-ja-vuohien-korvamerkit/