Ajankohtaista rehuista ja rehujen valvonnasta

Rehuihin ja rehualan valvontaan liittyvät ajankohtaiset asiat ja uutiset löytyvät jatkossa "Rehut" -sivun alaosasta.

2021

9.4.2021

Euroopan komission julkinen kuuleminen rehujen lisäaineasetuksesta

Komissio on avannut sivuillaan julkisen kuulemisen koskien rehujen lisäaineasetuksen uusimista: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12624-Feed-additives-revision-of-EU-rules/public-consultation

Kysely on avoinna 17.6.2021 saakka.

Kyselyn etusivun voi vaihtaa kielivalinnasta suomeksi. Kyselylomakkeet ovat saatavilla EU:n virallisilla kielillä tai osalla niistä. Kyselyyn voi vastata millä tahansa EU:n virallisella kielellä.

3.3.2021

Brexit ja rehut

Vuoden alusta alkaen Isosta-Britanniasta eli Englannista, Skotlannista ja Walesista Euroopan Unioniin tuotaville rehuille ovat olleet voimassa samat vaatimukset kuten muistakin EU:n ulkopuolisista maista (ns. kolmannet maat). Tuonti Pohjois-Irlannista katsotaan toistaiseksi sisämarkkinakaupaksi. Lue lisää tästä.

13.1.2021

Rehujen merkintäopas

Rehujen merkintäopas on päivitetty. Päivitetty ohje on voimassa 1.1.2021 lähtien ja se on saatavilla Ruokaviraston nettisivustolla. Siirry merkintäoppaaseen tästä (pdf, 655 kt).

2.1.2021

Uusi rehulaki astui voimaan 1.1.2021

Uudella rehulailla tehtiin rehulainsäädäntöön EU-lainsäädännön ja kansallisten tarpeiden edellyttämät muutokset. Uudistuksella minimoidaan toimijoille aiheutuvaa hallinnollista taakkaa hyvää rehuturvallisuuden tasoa vaarantamatta. Uudistetussa laissa säädetään myös uusista valvontaan liittyvistä työkaluista. Siirry MMM:n tiedotteeseen tästä.

 

Sivu on viimeksi päivitetty 10.2.2023