Livsmedelsbranschen

Nyheter om livsmedelsbranschen

29. oktober 2025

Anvisningar för att starta livsmedelsbutik och restaurang har uppdaterats

Anvisningarna för att starta och inleda verksamhet i en livsmedelsbutik har uppdaterats på finska, svenska och engelska.  Att starta en livsmedelsbutik i ett nötskal    Hitta en lämplig lokal. Planera…

Anvisningar för att starta livsmedelsbutik och restaurang har uppdaterats

28. oktober 2025

Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Ansök till hygienpasstestare i januari 2026

Det femte nyhetsbrevet för livsmedelskedjan för 2025 har publicerats. Nyhetsbrevet innehåller aktuella plock om livsmedelsbranschen och export/import.  Ämnen i detta brev: Ansök till hygienpasstestare…

Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Ansök till hygienpasstestare i januari 2026

24. oktober 2025

Ändring av gränsvärdet för Listeria monocytogenes i livsmedel enligt EU-lagstiftningen

För att säkerställa säkerheten har ett gränsvärde för listeria fastställts för livsmedel som är avsedda att ätas som sådana. Antalet fall av listerios har ständigt ökat i EU. Av folkhälsoskäl ändras…

Ändring av gränsvärdet för Listeria monocytogenes i livsmedel enligt EU-lagstiftningen

7. oktober 2025

Tullen: Intensivövervakning i Helsingfors hamnar gav resultat – mathund hittade över 400 kilo förbjudna köttprodukter

Tullen inledde 12.8.2025 en intensifierad övervakning i Helsingfors hamnar på grund av afrikansk svinpest. Hos resenärer som anlände till Finland hittades över 400 kilo förbjudna köttprodukter.…

Tullen: Intensivövervakning i Helsingfors hamnar gav resultat – mathund hittade över 400 kilo förbjudna köttprodukter

29. september 2025

Man kan ansöka till hygienpasstestare i januari 2026

Sökningen till hygienpasstestare är öppen under perioden 12.1.2026 – 23.1.2026. Till testare kan ansöka personer som har en lämplig högre högskoleexamen eller lärarens pedagogiska kompetens i…

Man kan ansöka till hygienpasstestare i januari 2026

5. september 2025

Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Temperaturkontroll i livsmedelslokaler

Det fjärde nyhetsbrevet för livsmedelskedjan för 2025 har publicerats. Nyhetsbrevet innehåller aktuella plock om livsmedelsbranschen och export/import.  Ämnen i detta brev: Temperaturkontroll i…

Livsmedelskedjans nyhetsbrev: Temperaturkontroll i livsmedelslokaler
Alla nyheter