Eläinmääräilmoitukseen voi ilmoittaa muutoksia 25.3.–12.4.

25. maaliskuuta 2024

Viljelijä voi korjata vuoden 2023 eläinmääräilmoituksen eläinten hyvinvointikorvaukseen liittyviä teurastietoja 12.4. asti.

Muutosmahdollisuus ei koske muita eläinmääräilmoituksessa ilmoitettuja sikojen ja siipikarjan kuukausittaisia eläinmääriä.

Hyvinvointimittarin tietoja puuttuu

Eläinmääräilmoituksessa ilmoitettiin nyt ensi kertaa eläinten hyvinvointikorvauksen uusien tukiehtojen mukaiset tiedot.

Jos viljelijä oli valinnut eläintukien hakemuksessaan eläinten hyvinvointikorvauksessa olosuhteiden parantaminen -toimenpiteen, hänen piti ilmoittaa eläinmääräilmoituksessa toteutuneet, puolivuosittaiset lihasikojen, kalkkunoiden ja broilerien teurasmäärät sekä niihin liittyvät hyvinvointimittaritiedot.

Osalla tilaloista on ollut puutteita tietojen ilmoittamisessa. Pääosa tiloista on liittänyt teurasraportit ilmoitukseen liitteenä, mutta ei ole tallentanut niistä eläinten määriä tai hyvinvointimittarin määriä teuraseläimet-välilehdelle.

Tiedot ilmoitetaan vapaamuotoisesti kuntaan

Viljelijä näkee eläinmääräilmoitukseen ilmoittamansa tiedot Vipu-palvelusta tai ilmoituksen tulosteesta. Epävarmassa tilanteessa viljelijän kannattaa olla yhteydessä oman kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiseen.

Viljelijä voi korjata teuraseläinten määrät ja hyvinvointimittarin tiedot kunnalle vapaamuotoisella kirjallisella ilmoituksella. Tietojen muuttamisessa viljelijän ei tarvitse käyttää Vipu-palvelua