Maaseudun yritystukien päätöksenteko käynnistyy

1. marraskuuta 2023

ELY-keskukset aloittavat nyt päätöksenteon tänä vuonna haetuista maaseudun yritystuista. Rahoitusta hakeneet yrittäjät saavat päätöksiä sitä mukaa kuin ELY-keskukset ehtivät niitä käsitellä. 

Maksua ei voi hakea välittömästi, kun on saanut päätöksen, vaan se tulee mahdolliseksi myöhemmin. Yrittäjä ei myöskään voi vielä tehdä itse muutoksia hakemukseensa Hyrrä-asiointipalvelussa, vaan muutostarpeista on oltava yhteydessä siihen ELY-keskukseen tai paikallisen kehittämisen Leader-ryhmään, josta on tukea hakenut. 

Maaseudun yritystukien haku rahoituskaudelle 2023–27 alkoi kesäkuussa. Yritystukihakemuksia on tähän mennessä pantu vireille 1 113 kappaletta ja niillä on haettu tukea yhteensä 39 miljoonaa euroa. Rahoitusta on haettu pääasiassa investointeihin. Yritystukia on haettu tasaisesti koko maassa.

Maaseudun yritystukia voivat hakea maaseudulla sijaitsevat mikro- ja pienet yritykset. Tukea voi saada yritystoiminnan käynnistämiseen, kehittämiseen ja investointeihin. Tukea voidaan myöntää myös keskisuurten maataloustuotteita jalostavien yritysten investointeihin. Uusina kohteina tukea myönnetään osa-aikaisen yritystoiminnan käynnistämiseen ja maataloustoiminnan kokeiluihin.

Lisätietoja Ruokavirastosta:

Erityisasiantuntija Leena Salonpää
050 324 3422
etunimi.sukunimi@ruokavirasto.fi