Eläinten rekisteritietojen ajantasaisuus tärkeää eläinpalkkioissa maaliskuun lopussa – virheet tiedoissa estävät palkkion saamisen

23. maaliskuuta 2022

Uudistuneissa EU:n eläinpalkkioiden ehdoissa rekisteritietojen ajantasaisuus on erityisen tärkeää. Viitepäivä eli 31.3.2022 ratkaisee, mistä eläimistä voi saada tänä vuonna eläinpalkkion. Eläinpalkkioita hakeneiden tilojen on tarkistettava viimeistään 30.3., että eläinten rekisteritiedot ovat oikein.

Jos rekisteritiedoissa on virheitä 30.3. jälkeen, eläimestä ei voi saada tänä vuonna lypsylehmä-, emolehmä-, emolehmähieho-, saaristohieho-, uuhi- tai kuttupalkkiota.

Viitepäivä 31.3. lukitsee eläimen rekisteritiedot koko vuodelle 2022. Eläinten tulo- ja poistoilmoitusten, rodun, sukupuolen ja käyttötavan muuttaminen viitepäivän jälkeen katsotaan hakijan virheeksi. Jos tietoja muutetaan, eläimestä ei voi saada tänä vuonna eläinpalkkiota. Tietojen muuttamisesta aiheutuu myös seuraamuksia palkkion hakijalle.

Uudistuneet eläinpalkkiot olivat haettavissa verkkoasiointipalvelu Vipussa 10.2.–3.3. Palkkioita haki noin 7 300 eläintilaa.

Eläinpalkkioiden muutosten syynä ovat huomautukset, joita Suomi on saanut EU-komissiolta.

Lisätietoja ruokavirasto.fi-sivustolla:

Uutiskirje eläintiloille 23.3.2022  
Eläinpalkkioiden tukijärjestelmä muuttuu

Lisätietoja Ruokavirastosta:
Ylitarkastaja Iida Parikka
050 518 6117
iida.parikka@ruokavirasto.fi