Viljelijätuet kannattaa hakea verkossa

20. maaliskuuta 2020

Ruokavirasto kannustaa viljelijöitä asioimaan maataloustukiasioissa verkkoasiointipalvelu Vipussa. Kansallisten kotieläintukien ja sokerijuurikkaan kuljetustuen haut päättyvät 27.3.2020. Viljelijöiden kannattaa lähettää hakemukset hyvissä ajoin ennen hakuajan päättymistä, sillä verkkoyhteydet ovat kuormittuneet koronavirusepidemian aikana suuren käyttäjämäärän takia.

Asiointia kuntien maaseututoimistoilla on syytä välttää. Monien kuntien toimistot ovat suljettuina, joten yhteyden saa parhaiten soittamalla tai sähköpostitse. Mahdollisista tapaamisista viljelijöiden kannattaa sopia etukäteen. Kuntien maaseututoimistojen yhteystiedot voi hakea ruokavirasto.fi-sivustolta.

Viljelijöistä noin 94 prosenttia hakee tuet verkossa, mutta tukia voi tarvittaessa hakea myös paperilomakkeilla. Hakulomakkeen voi lähettää kuntaan sähköpostin liitteenä tai kirjepostina. Lomake kannattaa postittaa hyvissä ajoin ennen hakuajan päättymistä.

Ruokavirasto.fi-sivustolle on koottu kysymyksiä ja vastauksia koronavirusepidemian vaikutuksista tukiin. Ruokavirasto seuraa epidemian tilannetta ja päivittää tietoja tarpeen mukaan.

Lisätietoja Ruokavirastosta:
Erityisasiantuntija Mirva Kauppinen
040 752 3321
mirva.kauppinen@ruokavirasto.fi