Viljelijöiden kannattaa varautua häiriöihin verkkotunnistautumisessa tukihaun aikana

24. toukokuuta 2022

Viljelijöiden päätukihaku on auki verkkoasiointipalvelu Vipussa (https://vipu.ruokavirasto.fi) keskiviikkoon 15.6.2022 asti. Kirjautuminen Vipu-palveluun edellyttää verkkotunnistautumista esimerkiksi pankkitunnuksien avulla. Viljelijöiden kannattaa varautua siihen, että tunnistautumisessa voi esiintyä häiriöitä tukihaun aikana.

–Pyrimme varmistamaan Vipu-palvelun toimivuuden koko tukihaun ajan, mutta esimerkiksi pankkien palveluihin kohdistuviin hyökkäyksiin emme voi vaikuttaa, kertoo yksikönjohtaja Piia Ylikoski.

Pankkitunnusten lisäksi Vipu-palveluun voi kirjautua mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Mobiilivarmenteen käyttöön ohjeet saa oman matkapuhelinoperaattorin verkkosivustolta tai osoitteesta mobiilivarmenne.fi.

Hakemus kannattaa lähettää hyvissä ajoin

Päätukihakemuksia on lähetetty tiistaihin 24.5.2022 mennessä lähes 9000. Valtaosa viljelijöistä lähettää yleensä tukihakemuksensa kahden viimeisen hakuviikon aikana. Ruokavirasto suosittelee viljelijöitä lähettämään hakemuksensa tänä vuonna hyvissä ajoin ennen haun päättymistä. Jos muutoksia tulee tukihakemuksen lähetyksen jälkeen, kaikkia hakemuksen tietoja voi muuttaa viimeiseen hakupäivään asti.

Verkkoasiointiin viljelijät saavat apua omasta kunnastaan. Yhteydenottolinkki on saatavilla Vipu-palvelussa. Viljelijä voi valita, haluaako asioida kunnan kanssa puhelimitse vai sähköpostitse.
Viljelijä voi myös valtuuttaa neuvojan tekemään tukihakemuksen puolestaan Vipu-palvelussa. Maatilalle sopivan neuvojan voi valita neuvojarekisteristä.

Lisätietoja viljelijälle ruokavirasto.fi-sivustolla
Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset
Vipu-palvelun käyttöohjeet

Lisätietoja medialle
yksikönjohtaja Piia Ylikoski
040 714 5782
tietojärjestelmäasiantuntija Maria Jukkola
040 186 8272
etunimi.sukunimi@ruokavirasto.fi