Luonnon monimuotoisuuden edistämiseen on julkaistu kaksi laajaa tietopakettia

17. kesäkuuta 2022

Luonnon monimuotoisuudesta huolehtiminen on osa turvallista ja vastuullista ruoantuotantoa. Se myös takaa luonnon hyvinvoinnin ja kestävyyden erilaisia kriisitilanteita vastaan.

Olemme julkaisseet aiheesta kiinnostuneille ja sen parissa työskenteleville kaksi kattavaa tietopakettia: Luonnon monimuotoisuus maatilalla ja Perehdy perinnebiotooppeihin. Tietopaketit sisältävät käytännönläheistä tietoa luonnon monimuotoisuuden hyödyistä ja tunnistamisesta maaseudulla ja maatiloilla. Ne myös tarjoavat apua erilaisiin tekemisen hetkiin ja vinkkaavat rahoitusmahdollisuuksista.

Tietopaketit voi lukea joko helppokäyttöiseltä verkkokoulutusalustalla tai ruokavirasto.fi-sivustolla.

Aiheesta tarjolla myös soveltava verkkokurssi

Olemme tuottaneet Luonnon monimuotoisuus maatilalla -tietopaketin pohjalta verkkokurssin yhdessä Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa. Kurssilla pääset testaamaan ja soveltamaan oppimaasi muun muassa tekemällä pienimuotoisen monimuotoisuussuunnitelman. Kurssin voi suorittaa kuka tahansa ja sen suorittamisesta saa kaksi opintopistettä. Lue tarkempi kurssikuvaus Seinäjoen ammattikorkeakoulun verkkosivustolta (seamk.fi), ja ilmoittaudu kurssille mukaan jo nyt!

 

Lisätietoa:

Maatalousluonnon monimuotoisuuden oppaat

Lisätietoa Ruokavirastosta:

viestintäasiantuntija Paula Nykänen

050 329 2676

paula.nykanen@ruokavirasto.fi