Viljelijätukien haku alkoi Vipu-palvelussa

29. huhtikuuta 2019

Viljelijät voivat lähettää vuoden 2019 päätukihakemuksensa 29.4. alkaen. Vipu-palvelun karttaan on tänä keväänä tehty muutoksia, joiden tavoitteena on selkeyttää ja helpottaa kartan käyttöä.

- Kannustamme viljelijöitä varaamaan hieman aikaa uuteen karttaan tutustumiseen. Olemme laatineet avuksi ohjeita ja videoita kartan uusista toiminnoista, vinkkaa tietojärjestelmäasiantuntija Ilkka Lehtola.

Uudistuneen kartan ansiosta Vipu-palvelussa on nyt mahdollista ilmoittaa yhteiskäyttöisten peruslohkojen kasvulohkojen rajat. Vain yksi lohkon haltijoista voi piirtää yhteiskäyttölohkon rajat. Jokaisen lohkon haltijan on tämän jälkeen lähetettävä tukihakemuksensa Vipu-palvelussa. 

Viljelijätuet kannattaa hakea viimeisimpien pinta-alatietojen mukaan. Peruslohkomuutokset on tehtävä viimeistään 10.5., jotta kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset ehtivät käsitellä muutokset hyvissä ajoin tukien hakemista varten. Jos maatilan peruslohkot ovat ennallaan viime vuoteen nähden, tukihakemuksen voi lähettää heti.

Päätukihakemuksen lähettämiseen viljelijöillä on aikaa 17.6. asti. Asiointiin viljelijät saavat halutessaan apua oman kuntansa maaseutuelinkeinoviranomaisilta. 

Lisätietoja viljelijälle
Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset  
Uutiskirje viljelijöille 29.4.2019

Lisätietoja medialle
Tietojärjestelmäasiantuntija Ilkka Lehtola
050 336 9841

ilkka.lehtola@ruokavirasto.fi