Lampaiden ja vuohien korvamerkkitilausjärjestelmän häiriö on päättynyt 20.5.2022

25. toukokuuta 2022

Lampaiden ja vuohien korvamerkkitilausjärjestelmässä on ollut häiriö 12.4–20.5.2022 välisenä aikana. Tuona aikana tehdyt korvamerkkitilaukset eivät siirtyneet häiriön aikana korvamerkkitoimittajalle. Korvamerkkitilausjärjestelmän häiriö päättyi perjantaina 20.5.2022 ja lähes kaikki korvamerkkitilaukset on saatu toimitettua eteenpäin korvamerkkitoimittajalle.

Korvamerkkitoimittaja käsittelee heille toimitetut tilaukset tilauspäivän mukaan vanhimmasta aloittaen ja tämä saattaa suuresta tilausmäärästä johtuen aiheuttaa normaalia pidempää viivettä tilausten toimituksissa. Oman tilauksen tilanteen voi tarkistaa lammas- ja vuohirekisterin korvamerkkitilausjärjestelmästä https://elaintietojarjestelma.ruokavirasto.fi/elainas/ tai lammas- ja vuohirekisterin asiakaspalvelusta. Mikäli tilaus on edennyt korvamerkkitoimittajalle, on tilauksen tilannetietona ”toimitettu toimittajalle”.

Lue ohjeet täältä mm. vaihtoehtoisesta merkitsemistavasta, eläinten siirtämisestä ilman virallisia korvamerkkejä sekä syntymien ja siirtojen rekisteröinnistä ilman EU-tunnuksia.