Kuinka lopettaa eläintenpitoilmoitus Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterissä

9. marraskuuta 2022

Voit ilmoittaa eläintenpidosta, eläinten pitopaikoista ja haaskapaikoista itse sähköisessä Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterissä osoitteessa: https://epr.ruokavirasto.fi. Sähköisen asiointisovelluksen kautta voit myös päivittää ja muokata aiemmin ilmoittamiasi tietoja. Voit halutessasi ilmoittaa kyseisistä tiedoista kuntasi maaseutuelinkeinoviranomaiselle: https://www.ruokavirasto.fi/tietoa-meista/yhteystiedot/hae-kumppanit/. Eläintenpitoilmoitus ja pitopaikkailmoitus tehdään erikseen. Vaikka ilmoitukset ovat erilliset, muodostavat ne kuitenkin yhtenäisen kokonaisuuden. 

Tässä ohjeessa neuvotaan kuinka sähköisessä Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterissä lopetetaan eläintenpitoilmoitus halutusta pitopaikasta.

Jos sinun tulee lopettaa tietyn eläinlajin eläintenpito vain yhdestä pitopaikasta:

  1. Avaa halutun eläinlajin eläintenpitoilmoitus.
  2. Klikkaa Muokkaa-painiketta.
  3. Mikäli haluat lopettaa kaiken kyseisen eläinlajin eläintenpidon tietystä pitopaikasta: Ota ruksi pois kyseisen pitopaikan kohdalta, Pitopaikka-kohdan alta.
  4. Älä ota ruksia pois sellaisen pitopaikan kohdalta, johon jää vielä kyseisen eläinlajin eläintenpitoa.
  5. Mikäli taas haluat lopettaa kyseisen eläinlajin tietyn toimintamuodon tietystä pitopaikasta: Ota ruksi pois halutun toimintamuodon ja halutun pitopaikan kohdalta.
  6. Mikäli kyseistä toimintamuotoa jää vielä johonkin pitopaikkaan, älä anna lopetuspäivämäärää. Jos annat lopetuspäivämäärän, kyseinen toimintamuoto loppuu kaikista pitopaikoista, joihin sitä on ilmoitettu.
  7. Tallenna muutokset, kun olet valmis

imageiwh9y.png

image2qk6c.png

 

Jos sinun tulee lopettaa tietyn eläinlajin eläintenpito kaikista pitopaikoista

  1. Avaa halutun eläinlajin eläintenpitoilmoitus.
  2. Klikkaa Lopeta-painiketta ja kaikki eläinlajin eläintenpito loppuu kaikissa pitopaikoissa. Tällöin eläintenpidon lopetuspäivämääränä näkyy päivämäärä, jolloin muutos on tehtyimagemc8p8.png

Tarvittaessa apua saa kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselta.