Neuvonta

Tarjoamme asiakkaallemme käytössämme olevan tiedon eri kohdemaiden vaatimuksista ja yhteystiedot kohdemaan viranomaisiin. Tietolähteemme voivat olla esimerkiksi kohdemaan viranomaisten tuontia koskevat nettisivut, heidän yhteystietonsa ja kohdemaan lemmikkien tuontia säätelevä lainsäädäntö.

Koska emme vastaa tietojen oikeellisuudesta ja ajantasaisuudesta (esimerkiksi kohdemaan nettisivujen päivitys ei ole ajantasalla), asiakkaan vastuulle jää tietojen ajantasaisuuden varmistaminen kohdemaasta esimerkiksi kohdemaan viranomaiselta tai lemmikin vastaanottajalta, tai Suomessa olevalta kyseessä olevan maan suurlähetystöstä. Ohjaamme kysyjän tarvittaessa eteenpäin tiedossa olevan kohdemaan viranomaisen neuvontaosoitteeseen.

Huomio! Ruokavirasto ei toimita eläinlääkintötodistuksia lemmikkieläinten vientiin EU:n ulkopuolisiin maihin.Asiakaspalvelijakuvake

Tutustuthan ensin Ruokaviraston internetsivuilla olevaan materiaaliin! Voitte tarvittaessa ottaa yhteyttä lemmikkiviennin (EU:n ulkopuolelle) neuvontaan ja laittaa halutessanne sähköpostia suoraan osoitteeseen vienti.lemmikit@ruokavirasto.fi. Vastaamme kysymyksiinne saapumisjärjestyksessä mahdollisimman pikaisesti.

 

HUOM! Tarkista oikea neuvontasähköpostiosoite!

Lemmikkien ja hevosten tuonti ja vienti


EU-maat, Norja ja Sveitsi

EU-elain@ruokavirasto.fi ; palvelunumero 029 530 0401 (ma - ke klo 9 - 11)


EU:n ulkopuoliset maat

lentoasema@ruokavirasto.fi (kaupallisesti tuotavat eläimet, joita on yli 5 tai jotka matkustavat ilman saattajaa) 
kolmasmaa@ruokavirasto.fi (matkustajan mukana tai ei-kaupallisesti tuotavat eläimet tai eläimet, joita on alle 6)
vienti.lemmikit@ruokavirasto.fi (lemmikkieläinten vienti)
vienti@ruokavirasto.fi (hevosten vienti)


 

Sivu on viimeksi päivitetty 16.6.2022