Varaa aika eläinlääkärille

Mikäli vienti edellyttää rokotuksia ja virallisten todistusten antamista, varaa aika oman paikkakuntasi kunnan- tai kaupungineläinlääkärille. Suomessa eläinten terveyttä koskevia viennin virallisia terveystodistuksia voivat myöntää ainoastaan virkaeläinlääkärit (kunnan- tai kaupungineläinlääkärit) omilla toimialueillaan. Yksityiset eläinlääkärit eivät myönnä virallisia todistuksia. Mikäli virallisia todistuksia ei vaadita, voit varata ajan myös yksityiseltä eläinlääkäriltä.

Toimita selvittämäsi viennin ehdot eläinlääkärille mielellään jo hyvissäajoin etukäteen tutustuttavaksi ja arvioitavaksi. Joskus kohdemaan ehdot voivat olla sellaiset, että ne estävät lemmikin viennin Suomesta kohdemaahan. Tällöin todistusta eläimen terveyteen liittyen ei voida antaa, eikä lemmikkiä ole mahdollista viedä kohdemaahan. 

Varaa aika riittävän ajoissa, jotta kaikki rokotukset varoaikoineen ja tarvittavat asiakirjat saadaan kuntoon ennen matkaa!

Jos lemmikki palaa matkalta Suomeen tai muualle EU-alueelle, tai joudutaan jostain syystä palauttamaan takaisin Suomeen kohdemaan rajatarkastuksessa havaittujen puutteiden vuoksi, lemmikillä on oltava lemmikkieläinpassi. Suosittelemmekin EU-lemmikkieläinpassin hankintaa kaikille matkustaville lemmikeille.

 

Sivu on viimeksi päivitetty 2.1.2019