Kohti toimivampia ruokamarkkinoita – seminaari kokosi alan toimijat pohtimaan ruokaketjun toimivuutta

5.12.2025

Elintarvikemarkkinavaltuutetun ja PTT:n, Luke:n ja REINU Econin Ruokaketjun toimivuus ja arvonmuodostus -tutkimushankkeen yhteistyössä järjestämä Kohti toimivampia ruokamarkkinoita -seminaari pidettiin 3.12. elokuvateatteri Gildassa Helsingissä. Tilaisuus keräsi lähes 90 elintarvikemarkkinoiden toimijaa, asiantuntijaa ja viranomaista keskustelemaan ruokaketjun kestävästä ja oikeudenmukaisesta toiminnasta.

Seminaarissa kuultiin tutkimushankkeen keskeiset tulokset sekä tutkimusryhmän laatimat politiikkasuositukset ruokamarkkinoiden toimivuuden parantamiseksi. Lisäksi saatiin ajankohtaiskatsaus Kilpailu- ja kuluttajavirastolla käynnissä olevasta elintarvikehankkeesta.

Tilaisuuden paneelikeskustelu käsitteli sitä, miten tutkimustulokset voidaan viedä käytäntöön ja muuttaa konkreettisiksi toimiksi koko ruokaketjun toimivuuden vahvistamiseksi. Tilaisuuden päätti Maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Pekka Pesonen.

Elintarvikemarkkinavaltuutetun toimisto jatkaa aktiivista keskustelua ruokaketjun toimijoiden kanssa ja seuraa seminaarissa esiin nousseita teemoja työssään. Vastaavia seminaareja tullaan järjestämään myös tulevaisuudessa.

Elintarvikemarkkinavaltuutetun toimisto kiittää lämpimästi kaikkia osallistujia, puhujia ja panelisteja aktiivisesta keskustelusta ja osallistumisesta seminaariin! 

Kohti toimivampia ruokamarkkinoita seminaari 1.png