Valtion aluehallinto uudistuu vuodenvaihteessa 2025‒26. Eläinten terveyttä ja hyvinvointia sekä elintarvikkeita koskevat aluehallintovirastojen tehtävät siirtyvät 1.1.2026 alkaen Ruokavirastoon. Muutokseen liittyen sivustolla voi olla puutteita tammikuun ensipäivinä. Lisäksi maaseudun kehittämisen ja maa- ja elintarviketalouden tehtävät siirtyvät ELY-keskuksista elinvoimakeskuksiin, mikä aiheuttaa katkon maaseudun kehittämistukien asiointiin 1.‒7.1.2026.

E220 - Rikkidioksidi

Lisäaineryhmä
Säilöntäaineet

Kuvaus
Valmistetaan kemiallisesti. Rikkidioksidia muodostuu rikkiä poltettaessa. Rikkidioksidi on säilöntäaineena vanha ja erityisen tehokas bakteereja vastaan. Sillä on myös hapettumista estävä vaikutus. Saa käyttää mm. kuivattuihin hedelmiin, kuorittuihin perunoihin, perunahiutaleisiin, rypälepohjaisiin juomiin sekä viineihin ja siidereihin. Enimmäismäärärajoituksia.

Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI)
E220-E228 yhteismäärälle 0,7 mg/kg/vrk