• Ruokaviraston asiointipalveluissa on käyttökatko perjantaista 23.5.2025 kello 16.15 alkaen. Asiointipalvelut ovat normaalisti käytettävissä viimeistään maanantaina 26.5.2025 kello 8. Palvelut voivat olla käytettävissä jo aiemmin. Lue lisää
  • Ruokaviraston asiointipalveluissa on muutaman minuutin mittainen käyttökatko maanantaina 26.5. kello 15 ja 16 välillä. Lue lisää

E270 - Maitohappo

Lisäaineryhmä
Säilöntäaineet

Kuvaus
Orgaaninen happo, jota muodostuu maitosokerista maitohappobakteerien vaikutuksesta. Happo on tavallinen luonnossa ja sitä muodostuu luontaisesti myös ihmisessä. Valmistetaan maitohappobakteerien avulla hiilihydraateista tai kemiallisesti. Käytetään myös happamuudensäätöaineena ja maun vuoksi. Maitohapon suolat ovat laktaatteja (E 325 - 327). Säilövä vaikutus perustuu lähinnä pH:n alenemiseen. Saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita. Enimmäismäärärajoitus vain nektareissa.

Hyväksyttävä päivittäinen enimmäissaanti (ADI)
Ei ole tarpeen